Roosdaal Boekstartgemeente

Bibliotheek Roosdaal is vanaf dit jaar een Boekstart gemeente.

Wat Boekstart is of het inhoud lees je hieronder.

banner Boekstart

Wat is Boekstart?

Boekstart is een leesbevorderinsproject van Iedereen Leest dat heel jonge kinderen wil vertrouwd maken met boeken en ouders wil stimuleren om voor hun jongste kind voor te lezen. Boekstart wil alle kinderen maximale kansen geven om zich intellectueel, emotioneel en sociaal te ontplooien. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan.

Boekenpakketjes

De bibliotheek zal telkens een uitnodiging sturen aan Roosdaalse ouders van baby’s en peuters om in de bib een gratis pakketje te komen afhalen:

- een babypakket voor alle baby’s op de leeftijd van 6 maanden
     - een peuterpakket voor peuters op de leeftijd van 15 maanden

Bij de pakketjes zit een informatiefolder over boeken en het belang van voorlezen.

De bibmedewerkers maken je graag wegwijs in het aanbod van knisperboekjes, badboekjes en peuterboekjes, je kan je kindje ook gratis lid maken van de bib.

Het bestaande 2-jarigen project, waarbij kindjes uit Roosdaal die 2 jaar worden ook een uitnodiging ontvangen om een geschenkje van de bib te komen ophalen, blijft eveneens verderlopen.

Via dit nieuwe Boekstart-project en het reeds lopende 2-jarigen project wil de bibliotheek ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Meer info kun je vinden op www.boekstart.be.