Leen gratis digitale kinderboeken via de bib

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Iedereen met  een "Mijn Bibliotheek"-account kan zich aanmelden bij Fundels.
Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

Fundels

De digitale kinderboeken van Fundels zijn de ideale educatieve bezigheid voor kinderen, zeker nu scholen en bibliotheken hun deuren sluiten. Als alternatief voor hersenloze televisie laten ouders hun kroost hiermee spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen.

Via je "Mijn Bibliotheek"-profiel kan je ook aanmelden bij Fundels en doorheen het jaar mag je 7 gratis boeken huren die ze gedurende 4 weken voor thuisgebruik via een eigen apparaat, waar en wanneer ze maar willen kunnen gebruiken. In de vakantieperiodes komen daar wekelijks 2 extra ontleningen bij, met een maximum van 12 extra ontleningen in de zomervakantie. De extra Fundels kunnen tijdens de vakantie gebruikt worden, met een maximale uitleenperiode van 4 weken per Fundel. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, waardoor ze ook op vakantie of op weekendjes weg gelezen kunnen worden.

Wat moet je doen?

1: Download de Fundels-app
2: Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
3: De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
4: Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot      03 april. Veel lees- en speelplezier!