BLOKSPOTS
In de kijker

BLOKSPOTS

De bib en GC Het Koetshuis zetten ook tijdens de komende blokperiode hun deuren open voor studenten. De plaatsen zijn beperkt, vooraf reserveren is dus vereist. Geef bij reservering zeker door welke dag(en) je wilt komen.

Lees verder
Leeshelden

Leeshelden

Een leesheld is iemand die nog niet zo goed kan lezen, maar die wel graag samen met anderen wil oefenen om het beter te leren. Heeft jouw kind of leerling nog heel wat moeite met lezen? Is het een creatieve speelvogel met vele interesses? Dan is leeshelden het proberen waard!

Lees verder
Regiobib P&Z

De bib is overgestapt naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem

 

Een gemeenschappelijk dienstreglement en een nauwere samenwerking

Sinds 1 maart zijn bijna alle bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei overgeschakeld naar een nieuw bibliotheeksysteem. Om beter te kunnen samenwerken kiezen ze voor een eengemaakt dienstreglement en eenzelfde bibliotheekkaart. Dat betekent dat klanten in alle bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei aan dezelfde voorwaarden uitlenen. Lees hier het volledige dienstreglement. Affligem en Liedekerke sluiten nu nog niet aan, maar volgen in het voorjaar van 2022.

Lees verder
Eddy Merckx

Spelletjesbundel Eddy Merckx

Om de verveling in deze Coronatijden een beetje te verlichten, zetten we enkele van onze spelletjesbundels voor kinderen online.
Zo kunnen jullie je dagelijkse bezigheden wat aanvullen met onze educatieve spelletjesbundel.

Lees verder
Fundels

Leen gratis digitale kinderboeken via de bib

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Iedereen met  een "Mijn Bibliotheek"-account kan zich aanmelden bij Fundels.
Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

Lees verder
banner Boekstart

Roosdaal Boekstartgemeente

Roosdaal is een Boekstart gemeente.

Wat Boekstart is of het inhoud lees je hieronder.

Lees verder