Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. 
Via je "Mijn Bibliotheek"-profiel kan je ook aanmelden bij Fundels en doorheen het jaar mag je 7 gratis boeken huren die ze gedurende 4 weken voor thuisgebruik via een eigen apparaat, waar en wanneer ze maar willen kunnen gebruiken. In de vakantieperiodes komen daar wekelijks 2 extra ontleningen bij, met een maximum van 12 extra ontleningen in de zomervakantie. De extra Fundels kunnen tijdens de vakantie gebruikt worden, met een maximale uitleenperiode van 4 weken per Fundel. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, waardoor ze ook op vakantie of op weekendjes weg gelezen kunnen worden.

Fundels
  1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. Ontleen boekjes in de catalogus. 
    Veel lees- en speelplezier!
Lees meer

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen. Tot de paasvakantie stellen we het archief open voor alle bibleden.

Doorzoek het krantenarchief

Educatieve spelletjesbundel Eddy Merckx

Eddy Merckx

Om de verveling in deze Coronatijden een beetje te verlichten, zetten we enkele van onze spelletjesbundels voor kinderen online.
Zo kunnen jullie je dagelijkse bezigheden wat aanvullen met onze educatieve spelletjesbundel.

 

Via onderstaande link kan je onze spelletjesbundel over Eddy Merckx downloaden.

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.