Strip
Nederlands

Zomerkriebels

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Alweer voor de veertiende keer mogen onze kleine rakkertjes zich uitleven in de meest dolle avonturen. Suske en Wiske dansen samen de salsa, leggen een eigen tuintje aan en verkleden zich als tuinkabouter. Jonge lezertjes zullen weer veel plezier beleven aan de nieuwste uitgave van Klein Suske en Wiske.

Titel
Zomerkriebels
Auteur
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
39 p. : ill.
ISBN
9789002236464 (softcover)

Besprekingen

Suske en Wiske zijn zo bekend dat zelfs wie nooit een strip uit de reeks gelezen heeft, zich een voorstelling kan maken van het duo. Wiske met haar eierhoofdje en haar witte jurkje en Suske in zwarte broek en rood hemd. In de reeks 'Klein Suske en Wiske' zijn ze twee kleuters van ongeveer vijf jaar. Van Lambik, Sidonia en de anderen is hier geen sprake. Hier spelen het hondje Tobias, hun klasgenootjes en natuurlijk Schanulleke de hoofdrol.

In tegenstelling tot de klassieke 'Suske en Wiske'-albums is er in deze reeks geen verhaal, maar korte stukjes van één pagina. De reeks mikt duidelijk op een jonger publiek. De 'verhaaltjes' zijn moppen die het vooral van de visuele humor moeten hebben. Dat geldt ook voor Zomerkriebels, het 14e deel uit de reeks 'Klein Suske en Wiske'. De tekeningen zijn zoals altijd bij Studio Vandersteen perfect in orde. Je kan ze op geen slordigheidje betrappen. De tekeningen zijn ook niet te druk en de tekstballonnen bevatten niet te veel tekst. De…Lees verder

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia