Boek
Nederlands
Als Stijn de doelman ziek is, gaat Wiske in het doel staan. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
De doelvrouw / Willy Vandersteen ; tekst Dirk Nielandt ; tek. Jeff Broeckx
Auteur
Willy Vandersteen
Illustrator
Jeff Broeckx
Scenarist
Dirk Nielandt
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-45-90095-5

Besprekingen

Deel uit een (Vlaamse) serie boekjes voor beginnende lezers met wisselende moeilijkheidsgraad met in de hoofdrollen een jonge Suske en Wiske. In dit verhaal gaat Suske op zondag voetballen; Wiske moedigt hem aan. Plotseling ontdekken ze dat Stijn de doelman, er niet is; Wiske werpt zich op als doelvrouw. Aardig verhaal, dat middenin onderbroken wordt met een zoekopdracht (antwoord achterin). Eerste leesboekje, geen stripverhaal. Eenvoudige tekst, in fladderzetsel, die wisselend een halve linker- en rechterpagina beslaat. Een- en tweelettergrepige woorden, geen hoofdletters, wel interpunctie. De zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren lopen telkens door over twee pagina's; de tekst staat op een gekleurde ondergrond. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties