Boek
Nederlands

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek

Vivian Den Hollander (auteur), Juliette De Wit (illustrator)
Drie verhalen over Spekkie en Sproet. De slimme speuders gaan samen op zoek naar een verdwenen beeld, ze vinden een vermiste poes en betrappen een dief. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Spekkie en Sproet groot AVI leesboek
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Juliette De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
136 p. : ill.
Aantekening
Sommige verhalen verschenen eerder in andere publicaties, maar werden voor deze publicatie geheel herscheven naar AVI E4 / AVI 5.
ISBN
9789021679358 (hardback)

Besprekingen

Bundel met drie losse verhalen over speurdersduo Spekkie en Sproet. Twee van de drie verhalen verschenen al eerder, maar werden herschreven naar niveau AVI-E4. Een derde verhaal, ‘Het raadsel van Vlekje’, is nieuw. In 'Spekkie en Sproet en het verdwenen beeld' mag Sproet met Spekkie mee op vakantie naar Curaçao, waar een kostbaar beeld gestolen is. In ‘Het raadsel van Vlekje’ vinden de vriendjes een vermiste poes; tenminste, zo lijkt het. In ‘Op glad ijs’ ziet het duo een ‘dief’ met een ladder tegen een huis op klimmen. In alle verhalen wordt het duo (en dus ook de lezer) even op het verkeerde been gezet, wat de gebeurtenissen extra spannend maakt. De korte hoofdstukken vol aansprekend direct taalgebruik, zijn elk voorzien van minstens één paginagrote en meerdere kleine tekeningen in warme kleuren, die de sfeer en de spanning van de verhalen mooi weergeven. Groot lettertype; elke zin begint op een nieuwe regel. Een heel aantrekkelijk boek voor kinderen die het aanvankelijk lezen onder…Lees verder

Suggesties