Boek
Nederlands

Een stick voor Saar

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Een stick voor Saar
×
Een stick voor Saar Een stick voor Saar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Saar moet van haar moeder op hockey. Ze oefent enthousiast met haar nieuwe stick, maar zwaait hem iets te wild in het rond. Dit tot ongenoegen van haar snibbige teamgenootje Babet. Saar ontdekt dat zo’n stick ook buiten het hockeyveld van pas komt.
Onderwerp
Hockey
Extra onderwerp
sport, verhalen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Een stick voor Saar
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
31 p. : ill.
ISBN
9789000307470 (hardback)

Besprekingen

Na een open dag bij de hockeyclub HCR start Saar met hockey. Natuurlijk heeft ze daarvoor de juiste spullen nodig. Samen met haar moeder gaat ze die kopen. Ze heeft heel wat moeite om te beslissen welke stick ze zou nemen. Eenmaal ze de stick in handen heeft, lijkt niets meer veilig. Kledingstukken vliegen in het rond en tot haar moeders ontsteltenis raakt ze ook bijna de verkoper. Snel gaan ze naar huis met de stick en de andere hockeyspullen. Thuis mept Saar er lustig op los. Ze is best trots als ze er in slaagt haar speelgoed stuk voor stuk onder haar bed te mikken, maar als ze met de speelbal van haar cavia het nachtlampje aan diggelen slaat verstopt ze snel de scherven.
Gelukkig kan ze de volgende dag al haar energie kwijt op het hockeyveld van HCR. Hoewel ze nogal onbesuisd om zich heen slaat blijkt ze toch handig genoeg om een wesp die rond het hoofd van één van de andere speelsters zoemt met haar stick te raken. Even later oogst ze nog meer bewondering als ze het weggewaa…Lees verder
Saar is een vrolijke meid, maar wel echt een brokkenpiloot. Ze is naar de open dag van de hockeyclub geweest en nu gaat ze een keertje meedoen. Het kopen van een hockeystick levert al de nodige problemen op, want Saar zwaait ongecoördineerd met de stick door de winkel. Eenmaal op het veld gaat het niet veel beter. Saar wordt door sommige meisjes uitgelachen, maar trekt zich daar weinig van aan. En als zij een weggewaaid vestje uit de sloot weet te vissen, zijn de anderen overtuigd: Saar is een aanwinst voor de club, niet meteen om haar sportieve prestaties, wel om haar sportieve optreden! Dit boekje voor beginnende lezers, AVI-M4, is het eerste deel in de nieuwe serie 'Ministicks'*. Het verhaal past technisch goed bij de beoogde doelgroep en is voorzien van vrolijke illustraties in kleur, die een aanvulling vormen op de tekst. De boodschap is helder: wees sportief op alle fronten. Leuke leesoefenstof voor lezers van ca. 7 jaar.

Suggesties