Luisterboek
Nederlands

De mooiste verhalen van de sprookjesverteller

Thé Tjong-Khing (auteur), Kees Hulst (verteller)
+1
De mooiste verhalen van de sprookjesverteller
×
De mooiste verhalen van de sprookjesverteller De mooiste verhalen van de sprookjesverteller

De mooiste verhalen van de sprookjesverteller

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Luisterboek met veertien sprookjes. Het bevat bekende sprookjes als ‘De wolf en de zeven geitjes’, ‘Repelsteeltje’, ‘De gelaarsde kat’ en ‘Tafeltje, dek je!’, maar ook minder bekende als ‘De versleten schoentjes’, ‘De wonderfles’, ‘De visser en zijn vrouw’ en ‘De dansviool’.
Extra onderwerp
LUI, SPR, luisterboeken
Titel
De mooiste verhalen van de sprookjesverteller
Auteur
Thé Tjong-Khing
Verteller
Kees Hulst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
2 cd's
Speelduur
120 min.
ISBN
9789047613855

Besprekingen

Luisterboek met een selectie van veertien sprookjes die eerder verschenen zijn in gedrukte vorm onder de noemer 'sprookjesverteller'*. De auteur, winnaar van onder meer de Max Velthuijsprijs (voor zijn gehele oeuvre), drie Gouden Penselen en de Woutertje Pieterseprijs, heeft de sprookjes qua woordgebruik vereenvoudigd. De sprookjes, zoals De wolf en de zeven geitjes, De gelaarsde kat en De dansviool, zijn daardoor uitermate geschikt voor kleuters. De moraal en de authenticiteit zijn in stand gebleven. De vertelstem van de auteur is duidelijk herkenbaar in ongekunstelde, toegankelijke taal en grappig vertelcommentaar. De sprookjes worden voorgelezen door Kees Hulst, bekend van rollen in verschillende films en televisieseries, zoals 'Minoes', 'Abeltje' en 'Alles is familie'. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Thé Tjong-Khing

CC BY 4.0 - Foto van/door Rob C. Croes / Anefo

Thé Tjong-Khing (Purworejo, 4 augustus 1933) is een Chinees-Nederlandse striptekenaar en illustrator.

Leven en werk

Thé werd geboren te Purworejo in het toenmalige Nederlands-Indië in een grote Chinese familie. Als kind tekende hij met krijtjes op een schoolbord in het ouderlijk huis en hij las graag de Tarzan-boeken van Edgar Rice Burroughs. Thé volgde het lyceum en studeerde daarna aan de Seni Rupa-kunstacademie te Bandung. Hij ging in 1956 naar Nederland en begon al snel als tekenaar bij Toonder Studio's, aanvankelijk als volontair en later in vaste dienst. Hij tekende strips, zoals Arman en Ilva, Storende verhalen voor De Vrije Balloen (waarvan hij medeoprichter was) en enkele strips voor het weekblad Tina. In 1970 werd hem door kinderboekenschrijfster Miep Diekmann gevraagd illustraties te maken bij haar boek Total loss, weet je wel, juist omdat hij striptekenaar was. Hij werd f…Lees verder op Wikipedia