De voormalige geheim agent Wade Wilson is getransformeerd in de huurling Deadpool met de speciale eigenschap dat zijn wonden versneld genezen.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Deadpool / directed by Tim Miller ; written by Tim Miller [e.a.]
Regisseur
Tim Miller
Componist
Junkie XL
Acteur
Ryan Reynolds Morena Baccarin Ed Skrein Taylor Hickson
Taal
Engels
Parallele titel
X-men
Uitgever
20th Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 104 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626091240

Besprekingen

Nieuwe superheldenfilm uit de stal van Marvel van Tim Miller. In Deadpool is Wade (Ryan Reynolds) een cynische huursoldaat met terminale kanker. Mede voor zijn vriendin Vanessa accepteert hij een schimmig aanbod voor een experimentele therapie. Zo komt hij bij Francis (alias Ajax) die hem hardhandig klaargestoomt om als vechtmachine verkocht te worden aan de hoogste bieder. Genezen, voorzien van onsterfelijkheid, maar zwaar verminkt weet Wade te ontsnappen en maakt hij jacht op zijn 'behandelaars' in een rood masker waarachter hij zijn littekens verbergt. Het nieuwe aan deze lezing van een superheldenverfilming is het cynisme en de humor waarmee het verhaal als een parodie op het genre gebracht wordt. Marco Weijers (Telegraaf 11-2-'16) geeft 3,5 ster: 'de opmerkingen zijn grof, politiek incorrect en seksistisch, maar hebben een ironische ondertoon die voorkomt dat ze echt aanstootgevend worden.' Ab Zagt (AD 11-2-'16) geeft 4 sterren; 'Toch is deze film, waarvoor Junkie XL de muziek sc…Lees verder

Over Tim Miller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Timothy (Tim) Miller is een Amerikaans filmregisseur en ontwikkelaar van visuele effecten.

Carrière

Samen met David Stinnett en Cat Chapman richtte Tim Miller in 1995 het productiebedrijf Blur Studio op dat gespecialiseerd is in digitale animatie en visuele effecten. In 2005 werd hij voor de korte animatiefilm Gopher Broke genomineerd voor een Oscar.

In 2012 werd Miller door Legendary Pictures ingeschakeld om een liveactionfilm te regisseren die gebaseerd was op Warren Ellis' stripreeks Gravel, maar het project kwam niet van de grond. Later dat jaar werd hij ook gelinkt aan een filmadaptatie van Joe Haldemans sciencefictionnovelle Seasons. Ook plannen om een animatiefilm te baseren op de stripreeks The Goon werden nooit uitgevoerd.

Als ontwikkelaar van visuele effecten en digitale animatie werkte hij in de loop der jaren mee aan enkele bekende filmproducties. …Lees verder op Wikipedia