Boek
Nederlands

Hoe ik per ongeluk piraat werd

Tim Collins (auteur), Sarah Horne (illustrator), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Hoe ik per ongeluk piraat werd
×
Hoe ik per ongeluk piraat werd Hoe ik per ongeluk piraat werd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Thomas reist samen met zijn ouders op een schip. Als ze worden overvallen door zeerovers, verstopt Thomas zich in het ruim. Stiekem heeft hij altijd al piraat willen zijn! Maar is het leven van een piraat wel zo leuk? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Hoe ik per ongeluk piraat werd
Auteur
Tim Collins
Illustrator
Sarah Horne
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The long-lost secret diary of the world's worst pirate
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2022
217 p. : ill.
ISBN
9789021682792 (hardback)

Besprekingen

‘Hoe ik per ongeluk piraat werd’ is een avontuurlijk verhaal over de jonge Thomas, die met zijn ouders op een 18e-eeuws schip meevaart en zich te pletter verveelt. Hij mag een paar leuke dingen doen, maar verder is het saai aan boord, en hij droomt er dan ook van een piraat te zijn. Als ze een echt piratenschip tegenkomen, blijkt dat leven toch niet zo mooi als hij dacht. Met cartooneske zwart-wit illustraties en informatie over de echte geschiedenis van piraten. 'Hoe ik per ongeluk piraat werd' is spannend en meeslepend geschreven. Tim Collins (Manchester, 1975) is schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Tim Collins

Tim Collins is een Brits schrijver.

Collins werd geboren in Manchester. Hij schrijft boeken voor volwassenen en kinderboeken. In Nederland is hij bekend van de humoristische serie Het dagboek van Nurdius Maximus (Dorkius Maximus in het Engels) over een Romeinse jongen die leeft in de tijd van Julius Caesar. Collins werkte voor deze serie, en een aantal andere boeken, samen met de Britse tekenaar Andrew Pinder.

Collins' boeken zijn in meer dan 40 talen vertaald, o.a. in het Nederlands, Duits en Frans.

Bibliografie

In Nederland uitgegeven boeken:

  • Avonturen van een superloser
  • Dagboek van een vlogger

Nurdius Maximus

De eerste drie titels zijn eerst in het Engels uitgegeven en vervolgens vertaald naar het Nederlands. Vanaf de vierde titel zijn de boeken speciaal geschreven door Tim Collins voor de Nederlandse Uitgev…Lees verder op Wikipedia