Boek
Nederlands

De maan gaat altijd met me mee

Tamara Bos (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
+1
De maan gaat altijd met me mee
×
De maan gaat altijd met me mee De maan gaat altijd met me mee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Daan is bang in het donker, totdat hij ontdekt dat de maan licht geeft. Prentenboek met grote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De maan gaat altijd met me mee / tekst Tamara Bos ; ill. Barbara de Wolf
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hilversum]:: Klaproos, 2001
[36] p. : ill.
ISBN
90-805888-3-0

Besprekingen

Daan, een jongetje met rechtopstaand haar, is bang in het donker. Als z'n vader zegt dat ze op reis gaan, moet Daan eerst zijn fiets in het schuurtje zetten. Maar Daan is bang, want het is donker. In zijn angst verbeeldt hij zich buiten een slang, haai, trol, heks en spinnen te zien. Als Daan ontdekt dat de maan licht geeft, is hij niet meer bang. Nu Daans fiets in de schuur staat, kan hij met zijn vader op reis. Al reizend met de auto, het vliegtuig, de ondergrondse, een boot, en een stoeltjeslift, lijkt het voor Daan of de maan mee reist. Hierdoor is hij niet meer bang in het donker. Als hij de volgende dag bij zijn opa wakker wordt, lijkt het of ook de zon is meegereisd. Prentenboek met talrijke bijna naïef kinderlijke illustraties, deels bladvullend en deels verdeeld over de pagina's. De tekeningen zijn uitgevoerd in ecoline, vetkrijt en bibberige contourlijnen in inkt. De kleuren van de illustraties zijn voornamelijk groen, roze, rood, lila en paars. De achtergrondkleuren van de …Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia