Daisy
Nederlands

Vos en Haas en de bosbaas

+1
Vos en Haas en de bosbaas
×
Vos en Haas en de bosbaas Vos en Haas en de bosbaas

Vos en Haas en de bosbaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er is paniek in het bos van Vos en Haas: een overstroming dreigt! Vos, Haas, Uil en Ever besluiten op zoek te gaan naar de oorzaak van alle problemen, maar blijven wel erg lang weg. Zou het wel goed aflopen? Moet er misschien alvast een nieuwe baas voor het bos gezocht worden?
Extra onderwerp
luisterboeken, humor
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Vos en Haas en de bosbaas
Auteur
Sylvia Vanden Heede  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
1:46
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Er is paniek in het bos van Vos en Haas: een overstroming dreigt! Vos, Haas, Uil en Ever besluiten op zoek te gaan naar de oorzaak van alle problemen, maar blijven wel erg lang weg… Zou het wel goed aflopen? Moet er misschien alvast een nieuwe baas voor het bos gezocht worden? Stevig vormgegeven leesboek bestemd voor kinderen die al vlot kunnen lezen. Het is ingedeeld in twaalf ongenummerde hoofdstukken. Het taalgebruik is eenvoudig. Op diverse plekken wordt op humoristische wijze gespeeld met taal; begrippen kunnen op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Binnen de tekst worden soms woorden groter gedrukt om ze meer kracht en gevoel te geven. De schitterende kleurenillustraties – die nooit meer dan een halve pagina in beslag nemen – zijn op aquarelachtige wijze neergezet en omlijnd met een dunne inktlijn. Ze ondersteunen het verhaal en geven het een extra dimensie. Eerder verschenen eerder o.a. ‘Vos en Haas – Waar is het ijs?’ en ‘Vos en Haas – Het spel van jak’*. Voorlezen …Lees verder

Vos en Haas en de bosbaas

In dit veertiende boek van Vos en Haas, krijgen onze vrienden wel met heel veel dieren te maken. Eerst puffen ze van de hitte maar dan komt Ever diep uit het bos waar heel veel water en modder is. Vos denkt dat hij de zee ziet. Haas weet beter, het is een meer. Maar hoe komt het dat het meer stijgt en er altijd meer bos overstroomt? Onze vrienden beseffen dat de toestand ernstig is en houden crisisberaad. Aan het overleg nemen behalve Uil, Vos, Haas en Ever ook Ping Ping en Ping Wing en Jak Hals, de jakhals deel. Zij lijken uit het niets te komen. (Later komen er nog piratten en een bever bij.) Die jakhals ziet er een onbetrouwbaar sujet uit. Maar ze raken het niet eens en besluiten Rob te bellen. Die komt hen halen met zijn boot. Hij brengt zijn Meermin mee in een badkuip en hij leert hen een dijk te maken om het water tegen te houden. Na een hoop trammelant ontdekken ze de oorzaak van de overstroming: een bever. En Vos en Haas, die zijn samen de baas van het bos, want ze hebben elk …Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties