Boek
Nederlands

Vos en Haas en de ballon van Uil

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Vos en Haas en de ballon van Uil
×
Vos en Haas en de ballon van Uil Vos en Haas en de ballon van Uil
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het wordt herfst in het bos van Vos en Haas en de wind blaast een blauwe ballon naar de boom van Uil. Groot hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ballons
Titel
Vos en Haas en de ballon van Uil
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
[14] p. : ill.
ISBN
9789020984095

Besprekingen

In het bos van Vos en Haas is het herfst: de bladeren vallen van de bomen en het bos wordt kaal. De wind brengt een blauwe ballon mee; het touw raakt verstrikt in de takken. Uil ziet de ballon als eerste en roept zichzelf uit tot eigenaar. Hij bindt de ballon aan zijn poot en neemt hem overal mee naartoe. Totdat hij wat slapper wordt. Uil denkt dat hij er iets op weet, maar dat loopt niet goed af voor de ballon. Misschien komt er, net als nieuwe blaadjes in de lente, ook weer een nieuwe ballon voor Uil. In dit grote kartonboek met afgeronde hoeken beleven de vrienden weer een herkenbaar avontuur. In korte zinnen wordt het verhaal met veel gevoel verteld. Door sommige woorden in een groter lettertype te drukken, springen de belangrijkste er meteen uit. De grote prenten, met zwarte lijnen getekend en met ecoline ingekleurd, laten verhaal en emotie duidelijk zien. Vos, Haas en Uil en hun makers zijn bekend van vele, soms gelauwerde, uitgaven. Door het verhaal en de mooie, grote uitvoerin…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties