Cd-rom
Nederlands

Avontuur op het eiland

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Avontuur op het eiland
×
Avontuur op het eiland Avontuur op het eiland
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Avontuur op het eiland / naar de boeken van Sylvia Vanden Heede ; met tek. van Thé Tjong-Khing
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2005
1 cd-rom + handleiding
Aantekening
Nederlandstalig Ondertitel op houder : Een speels educatieve cd-rom als voorbereiding op het 1ste leerjaar
ISBN
90-778-8001-1

Besprekingen

Lannoo brengt in samenwerking met Van In een reeks cd-roms op de markt onder de verzamelnaam 'Klikklaar'. De reeks bestaat uit zeven deeltjes die kinderen telkens willen voorbereiden op een volgend schooljaar, van het eerste leerjaar tot en met het 1ste middelbaar. Alle deeltjes zijn volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Ze krijgen wel telkens een ander verhaaltje met andere personages mee, en de oefeningen in de spelletjes zijn aangepast aan de leeftijd en de voorkennis van het doelpubliek.

Voor de jongste groep werd een cd-rom gemaakt ter voorbereiding op het 1ste leerjaar. Omdat heel veel beginnende lezers in het eerste leerjaar vroeg of laat kennismaken met de leesboeken van Vos en Haas, is een cd-rom rond deze figuurtjes dan ook heel vanzelfsprekend. Alle educatieve spelletjes op Vos en Haas. Avontuur op het eiland worden dan ook met Vos en Haas in de hoofdrollen gespeeld. De andere deeltjes werken niet met bekende figuren, maar spelen zich bijvoorbeeld in een circu…Lees verder
Deze cd-rom is gebaseerd op de Vos-en-Haasboeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing. De introductiepagina toont een tekening van een tropisch eiland waarop door aanklikken tien spelletjes te vinden zijn. Het zijn leerzame spelletjes op het gebied van taal, rekenen en wereldoriëntatie, bijvoorbeeld rijmwoorden, beroepen, links en rechts, letters herkennen. De spelletjes zijn eenvoudig uitgevoerd en zien er leuk uit. Door goede antwoorden te geven verzamelt het kind schelpen, met 20 schelpen kunnen in de bonusruimte extra spelletjes gekocht worden. Vos legt uit hoe elk spel in zijn werk gaat. Alle instructies en uitleg van de knoppen worden gesproken, toch is ook de papieren handleiding nodig. Een nieuwe speler moet eerst zijn naam invullen, het programma houdt van een aantal spelers bij welke spellen zijn gespeeld en wat de score is. De omslag van deze cd-rom uit de Vlaamse Klikklaar-reeks vermeldt 'Voorbereiding op het 1ste leerjaar', in Nederland is dit groep 3. Vanaf 6 jaar.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties