Boek
Nederlands

Bij Babushka

Svetlana Romanova (auteur), Julie van Hove (illustrator)
Sasha gaat bij oma spelen. Daar moeten huishoudelijke klusjes worden gedaan, maar met z’n tweeën maken ze er een dolle boel van. Prentenboek met volop levendige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Klussen, Grootouders
Titel
Bij Babushka
Auteur
Svetlana Romanova
Illustrator
Julie van Hove
Taal
Nederlands
Uitgever
[Ekeren]: Studio Sesam, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789492784117 (hardback)

Besprekingen

Sasha wil naar oma, want daar hoeft ze geen klusjes te doen en mag ze de hele dag spelen. Tenminste, dat denkt ze. Maar bij oma moet er ook een hoop gebeuren, maar daar is klusjes doen héél wat anders dan thuis. Met opgewekte toon geschreven. Volop levendige kleurenillustraties. Voor de Kirgizstanse Svetlana Romanova is dit prentenboek haar debuut als auteur. De Belgische illustrator Julie Van Hove heeft voor meerdere boeken de illustraties gemaakt. 'Bij Babushka’ is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

Bij Babushka

Kleine, vrolijke Sasha wil geen klusjes meer van mama en papa. Ze glipt het huis uit en loopt naar het huis van haar babushka: bij babushka is het immers altijd leuk. Daar aangekomen helpt ze bij het opruimen, taart bakken, de was, babushka's haar kammen ... Wanneer mama en papa bij babushka aankomen, liggen ze moe maar voldaan te slapen op de zetel: klusjes zijn geen klusjes als het bij babushka is.Dit korte verhaaltje over een kleindochter en haar oma is vertederend simpel. Klusjes zijn nu eenmaal anders wanneer je ze niet thuis moet doen. En oma's weten echt alles leuk te maken! Het thema van de liefde van een kleinkind voor hun grootouders werkt altijd aanstekelijk. Ook in dit verhaal is het een schot in de roos. Het is grappig hoe kleine Sasha niet ziet dat haar oma eigenlijk ook gewoon klusjes te doen heeft, maar dat het bij babushka wél leuk is. De illustraties werken dat mee in de hand: ze zijn kleurrijk, vrolijk en soms een beetje chaotisch. Zo geeft de …Lees verder