Boek
Nederlands

De vlucht

Suzanne Vermeer (auteur)
Als een stewardess op Mallorca probeert bij te komen van allerlei beslommeringen in haar leven, raakt ze in groot gevaar als ze de dood van haar vriendin, die er reisleidster is, gaat onderzoeken.
Titel
De vlucht
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2007
238 p.
ISBN
9789022993187

Besprekingen

In 2006 debuteerde Suzanne Vermeer met de thriller All-inclusive (Bruna), een roman waarin werd verwezen naar wantoestanden in de toeristenindustrie. In De vlucht gaat ze verder deze toer op, maar deze keer besteedt de schrijfster meer aandacht aan haar personages en de opbouw van de intrige. Dagmar Vredeling, een succesvolle stewardess leeft al jaren samen met haar vriend Ruben, maar hun idylle loopt op de klippen wanneer Dagmar geconfronteerd wordt met de ontrouw van haar partner. Ruben pikt het niet dat hij de bons krijgt en neemt weerwraak met manipulaties die uitmonden in het ontslag van Dagmar.

Deze verhaalelementen dienen slechts als emotionele en psychologische motivatie van het hoofdpersonage met betrekking tot beslissingen en handelingen die later zullen volgen. Dagmar, overgeleverd aan achterklap, wanhoop en vertwijfeling, besluit te breken met het verleden en haar leven weer op de rails te zetten. Daartoe vertrekt zij naar Mallorca, waar haar vriendin…Lees verder
Het leven van stewardess Dagmar verloopt prima tot zij ontdekt dat haar vriend vreemdgaat. Bovendien wordt ze beschuldigd van wangedrag op haar werk en dreigt ontslag. Om op verhaal te komen gaat Dagmar naar haar vriendin die reisleidster op Mallorca is. Daar maakt ze kennis met de charmante Orlando. Kort daarna wordt haar vriendin vermoord. Dagmar wil de waarheid over haar dood achterhalen en gaat op onderzoek uit. Dan loopt echter ook haar leven gevaar. In deze thriller begeeft de hoofdpersoon zich in gevaar door op eigen houtje naspeuringen te doen. Ze is erg goedgelovig en haar gedrag op Mallorca brengt haar in groot gevaar. Het hele verhaal rammelt nogal. Voor haar werk schakelt ze een privédetective in en op Mallorca begeeft ze zich in het grootste gevaar. Niet echt verrassend. De ontknoping daarentegen is bijzonder spannend. Paperback met normale druk.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia