Boek
Nederlands

De boekwinkel vol liefde

Ook verschenen als Het mooiste verhaal

Susan Wiggs (auteur), Harriët Vierdag (vertaler)
+1
De boekwinkel vol liefde
×
De boekwinkel vol liefde De boekwinkel vol liefde

De boekwinkel vol liefde

Ook verschenen als Het mooiste verhaal

Een jonge vrouw erft na een dramatisch ongeluk de noodlijdende boekwinkel van haar moeder en krijgt de zorg voor haar dementerende opa. Ze is vastbesloten de winkel en haar opa te redden.
Extra onderwerp
Feel good
Titel
De boekwinkel vol liefde
Ook verschenen als
Het mooiste verhaal
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Harriët Vierdag
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost and found bookshop
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
382 p.
ISBN
9789402709766 (paperback)

Besprekingen

Roman over familie, liefde, vriendschap en boeken. Natalie Harper heeft een vaste baan en een relatie. Het is veilig en comfortabel, maar niet echt wat ze wil. Wanneer bij een ongeluk zowel haar moeder als haar vriend overlijden, staat haar wereld ineens op zijn kop. Ze erft de noodlijdende boekenwinkel van haar moeder en krijgt de zorg voor haar dementerende opa, die bij de winkel woont. Het gebouw heeft een kleurrijke geschiedenis; volgens haar opa bevindt zich er een schat. Natalie is vastbesloten de winkel en daarmee haar opa te redden. Ze krijgt hulp van de vriendelijke timmerman Peach en de populaire schrijver Trevor, die beiden voor Natalie vallen. Maar is ze al klaar voor een nieuwe start in de liefde? Het is een veelzijdig en charmant verhaal, origineel gesitueerd in het Chinatown van San Francisco en doorspekt met citaten en verwijzingen naar literatuur. Susan Wiggs schrijft vlot en invoelend, al ligt het tempo van Natalies rouwverwerking wel erg hoog. Vrijwel alle personage…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia