Boek
Nederlands

Alles tussen jou & mij

Susan Wiggs (auteur), Tasio Ferrand (vertaler)
Een jongeman uit de amish gemeenschap ontmoet door een noodlottig ongeval met zijn neefje een jonge vrouw in het ziekenhuis, die net als hij tegen haar zin aan de wensen van andere mensen moet zien te voldoen.
Titel
Alles tussen jou & mij
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Between you & me
Parallelle titel
Alles tussen jou en mij
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2019
414 p.
ISBN
9789402702736 (hardback)

Besprekingen

Jaren geleden verliet Caleb de amish gemeenschap in Middle Grove vanwege zijn gewelddadige vader en omdat hij zich nooit thuis voelde in deze strikte orde. Wanneer zijn broer overlijdt, belooft hij voor zijn twee kinderen te zorgen en hen volgens de Amish-traditie op te voeden. Caleb geeft zijn dromen op en keert terug naar Middle Grove waar hij werkt op zijn boerderij en samenwoont met Jonah en Hannah. Dan krijgt Jonah een vreselijk ongeluk met de dorsmachine. Hij heeft specialistische hulp nodig die er binnen de amish gemeenschap niet is. Hij besluit het kind naar Philadelphia te brengen. In het ziekenhuis ontmoet Caleb de jonge vrouw Reese. Haar ouders zijn gerenommeerde artsen en zij verlangen dat Reese in hun voetsporen volgt. Maar Reese twijfelt of ze dat wel wil en lijdt hierdoor een stressvol bestaan. Zij voelt zich meteen tot Caleb aangetrokken omdat ook hij worstelt met een leven opgelegd door anderen. Een mooi en interessant verhaal over tradities en cultuur van de amish ge…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia