Boek
Nederlands

Zo werken machines en apparaten : van mobieltjes en treinen tot roltrappen en robots ...

Steve Martin (auteur), Valpuri Kerttula (illustrator)
+1
Zo werken machines en apparaten : van mobieltjes en treinen tot roltrappen en robots ...
×
Zo werken machines en apparaten : van mobieltjes en treinen tot roltrappen en robots ... Zo werken machines en apparaten : van mobieltjes en treinen tot roltrappen en robots ...

Zo werken machines en apparaten : van mobieltjes en treinen tot roltrappen en robots ...

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe blijft een trein op de rails rijden? Hoe werkt een koelkast werkt en wat gebeurt er als je de wc doortrekt? Lees en kijk hoe allerlei machines en apparaten werken. Vrij grote uitgave met stapsgewijze uitleg met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Machines
Extra onderwerp
Machines (jeugd)
Titel
Zo werken machines en apparaten : van mobieltjes en treinen tot roltrappen en robots ...
Auteur
Steve Martin (auteur jeugdboeken)
Illustrator
Valpuri Kerttula
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The everyday workings of machines
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2021
48 p. : ill.
ISBN
9789086648337 (hardback)

Besprekingen

Mensen gebruiken gereedschap, apparaten en machines om ons leven makkelijker te maken. Van een simpele kruiwagen tot de hightech robots die de planeet Mars verkennen zorgen machines ervoor dat we zelf minder moeite hoeven te doen. Maar hoe werken al deze machines nu precies? Weet jij bijvoorbeeld hoe een koelkast werkt, hoe je een auto kunt laten stoppen en starten of wat de allergrootste machine ter wereld is? Ontdek dit en nog heel veel meer in dit vrij grote boek (31 cm) vol verschillende machines. Op vrolijk gekleurde pagina’s vol getekende kleurenillustraties wordt in korte, begrijpelijk geschreven teksten uitgelegd wat de verschillende machines doen en hoe ze werken. De vele dwarsdoorsnedes laten duidelijk zien hoe de machines er vanbinnen uitzien. Vrolijk en interessant boek dat uitnodigt om uren in te bladeren en op een speelse manier kinderen kennis laat maken met techniek, natuurkundige begrippen en verschillende natuurkundigen. Moeilijke woorden zijn dikgedrukt en worden ac…Lees verder

Over Steve Martin

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Stephen Glenn (Steve) Martin (Waco (Texas), 14 augustus 1945) is een Amerikaanse acteur en komiek, herkenbaar aan zijn spierwitte haren en expressieve mimiek. Hij won in 1992 en 1993 twee jaar achter elkaar de People's Choice Award voor de favoriete acteur in komedies. Van 1982 tot en met 1996 werd hij daarbij vijf keer genomineerd voor een Golden Globe.

Biografie

Jeugd

Martin is de zoon van zakenman Glenn Vernon Martin en huisvrouw Mary Lee Stewart. Hij werd opgevoed in Garden Grove (Californië). Martin kreeg als tiener een baantje in de magie-winkel in Disneyworld en samen met een paar klasgenootjes van de Garden Grove High School begon hij rond deze tijd komische musicals op te voeren in restaurants.

Vroege carrière

Martin had in 1967 een relatie met een meisje dat als danseres werkte bij de…Lees verder op Wikipedia