Boek
Nederlands

Advocaat van de duivel

Steve Cavanagh (auteur), Fons Oltheten (vertaler)
De New Yorkse advocaat Eddie Flynn is vastbesloten om een ter dood veroordeelde maar onschuldige man uit een corrupt systeem te redden en de echte moordenaar te vinden.
Titel
Advocaat van de duivel
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Fons Oltheten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil's advocate
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2022
398 p.
ISBN
9789021037578 (paperback)

Besprekingen

Een juridische thriller in de serie over advocaat Eddie Flynn, over racisme en de ongelijkheid van het rechtssysteem.De officier van justitie Randal Korn ziet graag dat gevangenen worden geëxecuteerd, ook als ze niet schuldig zijn. Andy Dubois is zo iemand, opgepakt voor de moord op een jong meisje. Maar op wie Korn nu niet heeft gerekend, is de New Yorkse advocaat Eddie Flynn. Want die is vastbesloten deze onschuldige man uit een corrupt systeem te redden, en de echte moordenaar te vinden. Vlot en vaardig geschreven. Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse schrijver en advocaat. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence, (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea, (in het Nederlands: Het…Lees verder op Wikipedia