Boek
Nederlands

Wat zeg je?

Stefan Boonen (auteur), Pauline Oud (illustrator)
Lita vindt het moeilijk om bepaalde klanken uit te spreken. Daarom gaat ze naar de logopedist. Maar dan moet ze een spreekbeurt houden! Prentvertelling met paginagrote llustraties in heldere kleuren en praktische tips voor begeleiders over logopedie. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Logopedie
Titel
Wat zeg je?
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789044809268 (hardback)

Besprekingen

De reeks 'Bij-de-hand' bestaat uit speelse, kleurrijke prentenboeken met een informatief extraatje. Er verschenen al 17 prentenboeken in deze reeks, zoals Jaap de krokodil over tandhygiëne (Mozaïek, 2003), Plassen draken ook? over bedplassen (Clavis, 2008) en Een O om in te bijten over dyslexie (Clavis, 2004). Deze reeks wil een pedagogisch hulpmiddel zijn voor ouders, leerkrachten en opvoeders, maar uiteraard staat (voor)leesplezier voorop.
Wat zeg je? van Stefaan Boonen en Pauline Oud gaat over Lita, een meisje dat het moeilijk heeft om bepaalde klanken uit te spreken. Zo zegt ze liever geen woorden met een t of een k, omdat haar mond van de t vaak een k maakt. Daarom gaat Lita naar een logopedist. Samen maken ze oefeningen, waarbij Lita moeilijke klanken moet zeggen. Als Lita bij de logopedist is, gaat het meestal goed, maar thuis of op school gaat het al eens fout. Iets voor de klas zeggen of vertellen doet Lita dan ook liever niet. Maar dat is een p…Lees verder
Lita is een meisje van 6/7 jaar. Ze heeft logopedie omdat ze moeite heeft met bepaalde klanken. Lita krijgt van haar nieuwe juf een moeilijke opdracht mee. Ze moet voor de klas iets vertellen over een dier. De logopediste leent Lita haar papagaai. Lita heeft nu een heel leuk dier om te laten zien en het praten gaat stukken beter. Een vrolijk prentenboek dat op duidelijke wijze laat weten wat een logopedist doet en wat dat voor een kind betekent. Het boek is uitgebracht in een groot formaat. Paginagrote illustraties in vrolijke kleuren, die goed aansluiten bij de tekst. Voor ouders en opvoeders een aansprekend pedagogisch hulpmiddel. Achterin zijn informatie en handige tips opgenomen voor volwassenen. Maakt deel van een inmiddels 20-delige serie 'Bij de hand'; tegelijk verschenen delen over pleegkinderen en blindheid*. Het verhaal kan gebruikt worden om voor te lezen en/of over te vertellen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties