Boek
Nederlands

Een magische verjaardag

Sophie Kinsella (auteur)
+1
Een magische verjaardag
×
Een magische verjaardag Een magische verjaardag

Een magische verjaardag

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De moeder van Ella is een echte toverfee. Ze volgt lessen op de computer om beter te leren toveren. Ella wil ook graag een fee worden, maar ze moet nog even geduld hebben. Vier verhalen over Ella, die stiekem al wat tovert. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Feeën, Magie
Titel
Een magische verjaardag
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fairy in waiting
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2021
127 p. : ill.
ISBN
9789044756661 (hardback)

Besprekingen

Ella Braam woont met haar vader, moeder en broertje in Kersendam. Ella heeft twee beste vrienden en haar gemene buurmeisje is haar niet-zo-beste-vriendin. Heel gewoon, die familie Braam, maar ze hebben wel een groot geheim. Niemand mag weten dat Ella’s moeder eigenlijk een fee is. Ze kan zich FLOEP veranderen in een echte toverfee met vleugels. Ze heeft een magische computoverstok vol feeënapps en feeëngames. Omdat de moeder van Ella niet zo heel goed kan toveren en nogal eens fouten maakt, volgt ze lessen via de computer. Ella wil ook graag fee zijn, maar daarvoor is ze nog te jong, zegt haar moeder. Ze moet wachten tot ze groter is en daarom is ze tot die tijd een feetje-in-de-dop. In de vier verhalen in dit boekje lezen we over brutale apen, een toverkast, ijs en een geweldige verjaardag. En heel wat toverspreuken die mis gaan. Tweede, los te lezen deel – dat tegelijk verschijnt met het eerste deel 'Een heel bijzondere toverstaf'* – van de serie 'O jee, mama is een fee!' van Sophie…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia