Boek
Nederlands

Robin en de zon

Sjoerd Kuyper (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Robin en zijn knuffel Knor met een vriendje en diens moeder een paar dagen naar een huisje aan zee gaan, mist hij zijn moeder heel erg. Prentenboek met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Robin en de zon / tekst Sjoerd Kuyper ; tek. Sandra Klaassen
Auteur
Sjoerd Kuyper
Illustrator
Sandra Klaassen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2001
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-4062-0

Besprekingen

Robin en zijn lievelingsknuffel Knor gaan met zijn vriendje Alexander en zijn moeder een paar dagen naar een huisje aan zee. Robin en Alexander hebben erg veel plezier aan het strand, maar tijdens het avondeten voelt Robin zich al niet erg lekker meer: hij heeft heimwee. En 's avonds kan hij de slaap maar niet vatten. Uiteindelijk wordt besloten dat zijn moeder hem de volgende dag zal komen halen. Eenvoudig verhaaltje rondom Robin die reeds bekend is uit zes andere boeken (waarvan er twee bekroond zijn met een griffel), gevat in een mooi vormgegeven prentvertelling. De kleurrijke, paginagrote illustraties met veel details geven het verhaal duidelijk een meerwaarde, waardoor de lezer/kijker er veel plezier aan kan beleven. De direct aansprekende tekst is vrij uitgebreid en gedrukt in een redelijk grote letter. De verhalen rondom Robin zijn altijd erg mooi, en vaak ook voorzien van filosofische beschouwingen op peuterniveau, waardoor de leefwereld van Robin geheel tot leven komt. Ondank…Lees verder

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd (Frans) Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlands schrijver. Hoewel hij ook schrijft voor volwassenen, is Kuyper vooral bekend geworden door zijn werk voor kinderen. Hij beperkt zich daarbij niet tot boeken hij schrijft ook scenario’s, musicals, gedichten, brieven en liedjes. Zijn werk kenmerkt zich, niet alleen door een grote verbeeldingskracht en door het poëtische taalgebruik, maar ook door een grote sociale betrokkenheid. Voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Volgens de jury verzoent Kuyper in zijn boeken leesbaarheid met diepgang; ‘Hij kan moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje’ Zijn vakmanschap laat Kuyper, volgens Joke Linders, recensent kinder- en jeugdliteratuur, ook zien door een geraffineerd en zuiver kindperspectief.

Zeer succesvol waren de boeken over de kleuter Ro…Lees verder op Wikipedia