Makkelijk lezen
Nederlands

Mijn vader is een motorduivel

Selma Noort (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Siem en zijn zoon Jacob komen bij Emmie (15) en haar moeder wonen. Jacob en Emmie worden verliefd op elkaar. Mag dat wel? Verhaal met korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Gezin
Leesniveau
AVI 7
Titel
Mijn vader is een motorduivel / Selma Noort ; met tek. van Juliette de Wit
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
[Twello]:: Van Tricht, 1998
74 p. : ill.
ISBN
90-73460-43-3

Besprekingen

Emmie (15) woont samen met haar moeder Meta. Op een dag komen Meta's vriend Siem en zijn pleegzoon Jacob bij hen wonen. Emmie en Jacob worden ook verliefd, maar Jacob durft niet aan zijn gevoelens toe te geven. Hij is bang om, net als zijn moeder, psychisch gestoord te zullen worden. Na een gesprek met een psychiater die hem geruststelt, willen Emmie en Meta naar hun vrienden toe, maar ze hebben geen vervoer. Emmies vader, die nooit bij hen gewoond heeft en die een 'motorduivel' is, schiet te hulp. Deel uit de 'Troef'-reeks, boeken voor jongeren met een achterstand in de Nederlandse taal, zoals dove en anderstalige kinderen. Aardig verhaal, waarvan alleen de titel wat misleidend is, omdat de vader slechts zijdelings een rol speelt. Het verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken die bestaan uit korte zinnen die telkens op een nieuwe regel beginnen. Aardige zwart-witillustraties bij een aantrekkelijk verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na vele omzwervingen, waaronder een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op in bibliotheken en scholen met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschrijver op scholen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties