Boek
Engels

Normal people

Sally Rooney (auteur)
De relatie van een Ierse jongen met zijn klasgenote loopt anders dan zij had gehoopt omdat hij niet 100% voor haar kiest.
Onderwerp
Liefde, Studentenleven
Titel
Normal people
Auteur
Sally Rooney 1991-
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber & Faber, 2018
265 p.
ISBN
9780571347292 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Als Connell in januari 2011 zijn moeder ophaalt, die werkster is in een landhuis in het Ierse stadje Carricklea, treft hij in de keuken zijn klasgenote Marianne en hoewel ze op school geen contact hebben, raken ze nu aan de praat, worden verliefd en krijgen een relatie, al komen ze uit andere werelden. Connell is enig kind van een alleenstaande moeder die hem kreeg op haar 17e en nu werkster is in het huis van de ouders van Marianne, die advocaten zijn. Marianne is een loner die op school geen vrienden heeft. Ze zijn dol op elkaar, maar omdat Connell zich nooit helemaal uitspreekt over zijn gevoelens, niet 100% voor Marianne kiest, gaat het steeds aan en uit. Na vijf jaar laat ze hem vrij om naar New York te gaan. De verhalen van de Ierse auteur (1991), afgestudeerd aan Trinity College Dublin, werden genomineerd voor de Sunday Times EFG Short Story Award. Ze debuteerde in 2016 met de goedbesproken roman ‘Conversations with Friends’*. Deze tweede beschrijft mooi, maar wel iets te uitge…Lees verder

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Castlebar, 20 februari 1991) is een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Conversations with Friends verscheen in 2017 en haar tweede roman Normal People volgde een jaar later.

Levensloop

Rooney werd geboren in Castlebar in 1991 en groeide daar op. Haar vader werkte voor Telecom Éireann, haar moeder runde een kunstencentrum. Ze heeft een oudere broer en een jonger zusje. Rooney studeerde Engels aan de Trinity College te Dublin, waar ze werd verkozen tot geleerde in 2011. Later begon ze aan een master in politicologie die ze niet afmaakte, in plaats daarvan deed ze een master in Amerikaanse literatuur. Ze was de hoogste spreker bij het Europees kampioenschap debatteren voor universiteiten in 2013. Voordat ze schrijfster werd deed ze de administratie van een restaurant.

Sinds mei 2017 woont ze in Dublin.

Carrière

Rooney volt…Lees verder op Wikipedia