Boek
Nederlands

Een knuffel voor papa

Ruby Brown (auteur), Tina Macnaughton (illustrator), Ellen Hosmar (vertaler)
Mama Vos gaat een dagje weg. Papa Vos gaat met alle acht welpjes iets leuks doen, zoals vliegeren, verkleden, voetballen en koken. Maar er is ook iets fijns wat ze samen kunnen doen. Vierkant prentenboek met sfeervolle, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Een knuffel voor papa
Auteur
Ruby Brown
Illustrator
Tina Macnaughton
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snuggles with daddy
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
[24] p. : ill.
ISBN
9789048314683 (hardback)

Besprekingen

Rijk geïllustreerd prentenboek met dikke kartonnen pagina's - handig voor kleine handjes om zelf om te slaan - wat het geheel ook lekker stevig en duurzaam maakt. Het verhaal zelf is kort en zoet: in elf dubbele prentenpagina's vertelt het over Papa Vos, die voor een dagje alleen op zijn acht welpjes past, terwijl Mama Vos weg is. Met elk van zijn kinderen doet hij iets leuks: vliegeren, een kasteel bouwen, koken, voetballen, verkleden, tikkertje, enz. Elke activiteit gaat samen met een mooie illustratie en soms een grappige gebeurtenis. En aan het eind doen ze iets wat ze allemaal leuk vinden! Een sterke kant is dat de activiteiten niet per se rolpatroonbevestigend zijn: zo voetbalt hij met zijn dochtertje en kookt hij met zijn zoontje. Ook zijn de illustraties sfeervol en mooi intens gekleurd. Een leuk voorleesboekje voor de allerkleinsten, dat niet echt een verhaal vertelt maar met name bestaat uit een opsomming van leuke activiteiten. Vanaf ca. 2 jaar.

Een knuffel voor papa

Dit boek zet papa voor één keer in de kijker. Het gaat hier niet over een mensenpapa, maar over papa Vos. Hij mag zijn zeven welpjes één dag entertainen. Met ieder van hen speelt hij individueel spelletjes ... tot hij ontdekt dat er één ding is dat ze allemaal graag doen: knuffelen.Het boek leest vlot voor. De zinnen zijn kort en de woordenschat is simpel. Elk vosje heeft een naam gekregen die met de letter F begint. Toch zijn er geen moeilijke namen bij. Sommige namen zijn wel genderneutraal. Dan weet je niet of het over een dochtertje of een zoontje van papa Vos gaat. Ook niet door de activiteiten die ze doen, want ook daar vervalt het boek niet in stereotiepen. Zo wordt er bijvoorbeeld gevoetbald met Fenna en speelt Frank als het regent met de poppenwagen. Na het zoveelste spelletje mmet een vossenkind wordt het boek wel wat langdradig. De tekst is weinig opmerkelijk en de prenten wel zéér klassiek, in tal van snoepkleurtjes. Leuk is wel dat je bij de prenten …Lees verder