Boek
Nederlands

Kruistocht van de tempeliers

Robyn Young (auteur)
+1
Kruistocht van de tempeliers
×
Kruistocht van de tempeliers Kruistocht van de tempeliers

Kruistocht van de tempeliers

Het geheime genootschap binnen de Tempelorde ontdekt in de nadagen van de grote kruistochten dat ze zijn verraden door hun beschermheer.
Titel
Kruistocht van de tempeliers
Auteur
Robyn Young
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crusade
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
574 p.
Aantekening
Vormt samen met Ridder van de tempeliers (dl. 1) en Requiem voor de tempeliers (dl. 3) een trilogie
ISBN
9789047506287 (paperback)

Besprekingen

Kruistocht van de Tempeliers is het tweede deel van de 'Tempeliers'-trilogie, een reeks die voornamelijk in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hoge oplage haalt en goed scoort omwille van de goed gedocumenteerde avontuurlijke acties en vlotte dialogen.

Anno 1274 ziet het er even naar uit dat in het Midden-Oosten een voorlopig bestand is bereikt dat een einde maakt aan de bloedige strijd tussen christenen en moslims. Deze wapenstilstand kwam tot stand door de bemiddeling van een geheime sekte 'de broederschap', waar ridder Bill Campbell, de held uit Ridder van de Tempeliers, deel van uitmaakt. De vrede dreigt evenwel een kort leven beschoren, want de vijanden van de broederschap zijn talrijk en invloedrijk en verraad dreigt onder de broeders. Prins Edward, eens een trouwe bondgenoot van de broeders, heeft aan de paus beloofd dat hij het Kruis naar Jeruzalem zal brengen en ook elders in Europa gaan stemmen op voor een nieuwe kruistocht. In Egypte broeit er een …Lees verder
Na jaren van bloedvergieten en een wapenstilstand tussen christenen en moslims maakt Europa zich eind 1274 op voor een nieuwe kruistocht. In Egypte ontbrandt een machtsstrijd tussen sultan Baibars en de waarzegger Kadir, die de vernietiging van het Beloofde Land bepleit. Vanuit de door oorlog geteisterde steden in het Koninkrijk van Jeruzalem tot de paleizen van de sultan in Egypte vertelt 'Kruistocht van de Tempeliers' het onvergetelijke en grotendeel op historische feiten gebaseerde verhaal van de jonge tempelier Will Campbell. Robyn Young (1975) schreef met 'Ridder van de Tempeliers'* in 2008 haar debuut. Deze vuistdikke historische roman stond wekenlang op de bestsellerlijst in heel Europa. Paperback, kleine druk.