Boek
Nederlands

Fraaie en sterke tuinplanten : probleemloze planten voor elke tuin

Rob Herwig (auteur), Modeste Herwig (auteur)

Fraaie en sterke tuinplanten : probleemloze planten voor elke tuin

In de reeks:
Onderwerp
Tuinplanten
Extra onderwerp
planten, tuinieren, tuinaanleg
Titel
Fraaie en sterke tuinplanten : probleemloze planten voor elke tuin
Auteur
Rob Herwig Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2000
128 p. : ill.
ISBN
90-215-3470-3

Besprekingen

Fraaie en sterke tuinplanten heeft als bedoeling het tuinonderhoud aangenaam, overzichtelijk en beheersbaar te houden. De auteurs opteren duidelijk voor een eenvoudige tuinaanleg met planten die het haast altijd doen. Daarvoor bespreken ze zowat alle plantensoorten (borderplanten op kleur, bodembedekkers, grassen, rozen, struiken en bomen...). Het gaat hier altijd om een beperkte selectie, maar die heeft dan wel het voordeel dat ze gemaakt werd door zeer ervaren vaklui uit de Lage Landen en niet, zoals zo vaak, door Engelse of Amerikaanse tuinspecialisten, die immers vaak uitgaan van heel andere klimatologische omstandigheden. [Jan Wouters]
Verzorgde, klein gedrukte uitgave van de bekende vader en dochter Herwig over tuinen, die gemakkelijk te onderhouden zijn. Dat is o.m. het gevolg van een eenvoudig ontwerp, bodembedekkers, de juiste standplaats voor de planten, één soort in één border, maar vooral van planten die weinig zorg verlangen. Karakteristieken hiervan beslaan het grootste gedeelte van het boek. Ze zijn in talloze categorieën onderverdeeld op basis van kleuren, grondsoorten, seizoenen, hoogten e.d. en beschrijven bloeiers, groenblijvers, struiken en bomen. De bijbehorende kleurenfoto's zijn duidelijk. De auteurs bieden tevens adressen van modeltuinen, tuinarchitecten en kwekerijen. Zij besluiten het boek met een gecombineerd onderwerps- en plantenregister. Praktisch opzoekboek voor de plantenkeuze voor mensen, die niet elk vrij uurtje in de tuin willen werken.

Over Rob Herwig

CC BY 3.0 - Foto van/door Modeste Herwig

Robbert Herwig (Bussum, 9 september 1935) is een Nederlands schrijver van boeken over tuinieren en kamerplanten.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een familie van hoveniers en kwekers. Zijn vader, A.J. Herwig (1883-1972) was bloemist, kweker, schrijver van tuinboeken en radiospreker.

Herwig hielp al op jonge leeftijd (tijdens de Tweede Wereldoorlog) in de kassen van zijn vader. Ook hielp hij bij de bezorging van bloemen uit de winkel van zijn ouders. Zijn vader liet hem bloemen en planten fotograferen. De afwerking van het fotomateriaal gebeurde toen nog in de donkere kamer.

Carrière

Na het behalen van het diploma HBS-A verkoos Herwig een studie aan de (latere) universiteit Nijenrode, toen nog een HBO-opleiding. Hij kwam in het bedrijfsleven terecht en functioneerde enige jaren als assistent van de directie in divers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties