Boek
Nederlands

Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren

Rob Beenders (auteur)
+1
Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren
×
Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren

Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren

Al op jongere leeftijd geconfronteerd met gehoorverlies, beschrijft deVlaamse auteur zijn gang door de instanties, de geboden hulpmiddelen en de ervaringen van enkele lotgenoten.
Titel
Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren
Auteur
Rob Beenders
Taal
Nederlands
Uitgever
Noorderwijk: Willems Uitgevers, 2021
156 p. : ill.
ISBN
9789493242081 (paperback)

Besprekingen

De Vlaamse auteur, al op relatief jonge leeftijd actief in de politiek, wordt geconfronteerd met doofheid door een infectie aan één kant. Daar komen duizeligheid en tinnitus bij en hij gaat op zoek naar de beste oplossingen. Van een hoorscreening naar een KNO-arts eindigt hij met een cochleair implantaat en een hoorapparaat aan het andere oor. Naast de eigen ervaringen laat hij ook lotgenoten aan het woord. De daadkrachtige aanpak en de optimistische toon maken de informatie zeer toegankelijk. Zeker ook de technische info zoals over harder praten, de hoge en lage tonen in decibellen, het verband tussen doofheid en dementie. Afgestemd op de Vlaamse lezer probeert hij een en ander door te trekken naar Nederland. De stijl is prettig en de vormgeving aantrekkelijk en toegankelijk. Verder een lijst met e-mailadressen.

Over Rob Beenders

Rob Beenders (Bree, 26 april 1979) was een Belgisch politicus voor de sp.a. Hij is auteur van het boek “Mijn Hoorreis” en werkt voor een internationaal bedrijf gespecialiseerd in hoorimplantaten. Hij draagt zelf een cochleair implantaat en hoortoestel.

Biografie

Beenders werd geboren in 1979 als deel van een tweeling. Hij doorliep zijn secundaire studies aan het Koninklijk Atheneum te Maaseik en studeerde vervolgens marketing aan de Provinciale Hogeschool te Hasselt. Van 2000 tot 2003 was hij product manager bij het Circuit van Zolder en expert bij de Vlaamse Overheid en van 2004 tot 2007 product manager bij Elan Languages.

In 2005 deed hij zijn intrede in de politiek op vraag van Herman Reynders en in 2006 nam hij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. HIj werd verkozen tot gemeenteraadslid en werd in 2007 schepen van Hasselt. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd hij herkozen. Eind 2014 nam hij ontslag als schep…Lees verder op Wikipedia