Boek
Nederlands

Tellen

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
Zie je hoe die Reuzenkrokodil loert op de kleine kindjes? Toch gaat een kindje vrolijk wandelen, zoeken vijf kindjes kokosnoten en spelen tien kleine kindjes in het park. Vierkant hardkartonnen prentenboek over tellen tot en met tien, met kleurrijke illustraties en een uitklappagina. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Tellen
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Roald Dahl's 1 2 3
Uitgever
Utrecht: De Fontein, © 2021
[20] p. : ill.
ISBN
9789026154232 (hardback)

Besprekingen

Telboek tot en met tien, gebaseerd op de bekende Reuzenkrokodil van Roald Dahl. Op elke spread is er één ‘kinnertje’ (grappig) meer te zien. Samen met de Reuzenkrokodil die hen opvallend onopvallend in de gaten houdt (geestig). Op de laatste bladzijde wordt door de uitklapbare pagina pas zichtbaar hoe groot de Reuzenkrokodil is: hij klapt zijn kaken dicht en tien ‘kinnertjes’ rennen voor hun leven! Zo biedt dit humorvolle telboek ook een spannend verhaaltje. De ingekleurde, zwierige pentekeningen van Quentin Blake, Dahls vaste illustrator, komen goed tot hun recht in het royale vierkante formaat van de uitgave. Het vierkante boek met twee afgeronde hoeken is stevig uitgevoerd in glanzend karton met een mat omslag. In dezelfde uitvoering verschenen eerder 'Kleuren' en 'Tegenstellingen' (2020) en nu ook 'Vormen'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolre…Lees verder op Wikipedia