Boek
Nederlands

Als moppen aankloppen

Riet Wille (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
+1
Als moppen aankloppen
×
Als moppen aankloppen Als moppen aankloppen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bevat moppen over Sam en Noor. Ze gaan over school, taal, vriendschap, buiten, beestig en eten. Met ook enkele 'kruis'raadsels om over na te denken. Met antwoorden en grappige tekeningen in kleur. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Moppen
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Als moppen aankloppen
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
63 p. : ill.
ISBN
9789462915893 (paperback)

Besprekingen

Moppenboeken zijn vaak erg populair bij kinderen. Ze oefenen graag hun leesvaardigheden met de vrij korte teksten. Daarnaast worden ze gemotiveerd om de tekst ook écht te begrijpen, en zo de clou van de mop te snappen en na te vertellen. Ook veel kinderen die moeite hebben met lezen, zijn vaak blij met een moppenboek. Dit moppenboekje is op AVI-E4 geschreven, elke mop omvat zo'n zes zinnen met meestal diverse dialogen daarin. Sam en Noor zijn de hoofdpersonen van bijna elke mop. De moppen zijn verdeeld over negen thema's waaronder school, taal, vriendschap, buiten, beestig en eten. Naast moppen zitten er ook enkele 'kruisraadsels' in, bijvoorbeeld: 'Wat krijg je als je een vogel met een moestuin kruist?' (antwoord: 'een slavink'). De moppen zijn soms flauw, maar dat zal voor kinderen de pret niet drukken. Riet Wille maakte moppenboekjes voor diverse leesniveaus, zoals 'Een mop met een bij : een mop voor wie net leest'* (herdruk 2021). En het fijne is dat de zinnen heel soepel lopen, z…Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia