Boek
Nederlands

De kleinebeestjesclub

Rick De Haas (auteur)
+1
De kleinebeestjesclub
×
De kleinebeestjesclub De kleinebeestjesclub

De kleinebeestjesclub

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De club van kleine beestjes komt elke avond bij elkaar om naar de sterren te kijken. Wanneer ze een onbekend licht zien, gaan de beestjes een voor een op onderzoek uit. Prentenboek met paginagrote, kleurrijke schilderingen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De kleinebeestjesclub
Auteur
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-276-0174-7

Besprekingen

Boeken voor het groeien
Het is haast niet te geloven wat een razendsnelle ontwikkeling baby's vanaf hun geboorte doormaken. Van een hulpeloos bundeltje dat slaapt, eet en huilt, groeien ze uit tot een koppige peuter die alles zelf wil doen. In de periode van twee jaar leren ze rechtop zitten, kruipen en lopen. Ze leren zelfstandig eten en op een potje gaan. Ze leren praten, zingen en tellen... Al van bij de geboorte kunnen boeken stimulerend werken op de ontwikkeling van verschillende aspecten en fases van deze kleine mensen.
Leren kijken
Pasgeboren baby's kunnen nog niet goed zien, maar ze merken wél al het verschil tussen licht en donker en zien al de contrasten zwart en wit. Pas na een viertal weken kunnen baby's kleuren zien, eerst rood, later volgen blauw, geel en groen. Vanaf twee maanden vertonen baby's een voorkeur voor sterk contrasterende kleuren en voor eenvoudige patronen. Op dit laatste spelen de twee boekjes in de reeks 'Baby ziet...' in: Stippen en bollen e…Lees verder
Een slak, spin, tor, rups, lieveheersbeestje en een mot hebben samen een club van kleine beestjes. Elke avond kijken ze naar de sterren. Op zekere dag zien zij een licht dat ze niet kennen. Een voor een gaan de beestjes kijken, maar geen van hen komt terug. Tot uiteindelijk de spin op pad gaat. Het licht blijkt het slaapkamerlicht te zijn van een jongetje dat kleine beestjes vangt. In dit prentenboek wordt door paginavullende tekeningen en een humoristische tekst een spannend verhaal verteld. De tekst is beperkt en veelal in de tekeningen gedrukt. De tekenstijl is cartoonesk. De beestjes zijn sterk uitvergroot getekend en voorzien van voelsprieten en kriebelige pootjes waardoor ze niet heel lieflijk zijn, maar wel goed passen bij de karakters uit de tekst. Een groot deel van het verhaal speelt zich ’s avonds af, de tekeningen worden door de donkere kleuren spannend. Het verhaal is zeker leuk voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

De kleinebeestjesclub

Zes kleine beestjes (vier insecten, een spin en een slak) leven in de tuin achter het huis. Het is voorjaar en ze moeten allemaal hard werken. Maar ’s avonds als het donker is, komen ze bij elkaar, ze praten over de voorbije dag en kijken naar de sterren. Op een avond staat er een nieuw, vierkant licht aan de nachtelijke hemel. Wat zou dat toch zijn? Eén voor één gaan ze een kijkje nemen, maar niemand keert terug. Marie, de spin, weet dat het licht een raam is en gaat de anderen redden. Een kind dat bang is van het donker en van kleine beestjes heeft het licht aangelaten en de binnengekomen beestjes onder glazen gevangen. Marie weeft een boodschap in haar web met de vraag of hij lid wil worden van de kleinebeestjesclub. Het verhaal is best spannend: de beestjes verdwijnen één na één. Als lezer of luisteraar weet je uiteraard meteen dat het om een verlicht venster gaat, terwijl de diertjes grappig genoeg denken dat het een vierkante ster is. Maar je weet niet wat er met de insecten is …Lees verder

Suggesties