Boek
Nederlands

Het lichaam : over botten, spieren, bloed en meer

Richard Walker (auteur)

Het lichaam : over botten, spieren, bloed en meer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Allerlei wetenswaardigheden over het menselijk lichaam in korte teksten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Titel
Het lichaam : over botten, spieren, bloed en meer
Auteur
Richard Walker
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Body
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2002
96 p. : ill.
ISBN
90-7690-035-3

Besprekingen

In de reeks 'Megabites' behandelen Richard Walker, een biologieleraar, en Gabrielle Murphy, een medisch adviseur, in één boekje het lichaam en in een ander de hersenen. Ze geven waanzinnige weetjes ten beste over, thematisch geordend, vlees en botten, zintuigen, bloedtoevoer, voedselverwerking, enz. (in Het lichaam). Of over hoe de hersenen bestudeerd worden, wat zenuwen doen, hoe het brein in kaart wordt gebracht, hoe we ruiken en proeven, ...(in De hersenen). Wie bij het woord "waanzinnige weetjes" op de achterflap zich reeds verkneukelt, de reeks 'Waanzinnig om te weten' indachtig, komt bedrogen uit. Hier geen sappige grapjes en bizarre anekdotes over walgelijke hersensmurrie. De reeks 'Megabites' is er eerder een braaf afkooksel van met passages die al eens heel lichtjes de smeuïge richting uitgaan. Dat middeleeuwse artsen even de urine van hun patiënten proefden bijvoorbeeld. Het opzet is basisinformatie over de biologie van ons lichaam mee te geven, en de aandacht …Lees verder
Dit mooi verzorgde boek behandelt het menselijk lichaam tot in detail, verdeeld in hapklare stukken en geïllustreerd met tekeningen, foto's en microscopische afbeeldingen. Voor de leergierigen is er achter in het boek een naslaggedeelte opgenomen met onder andere een beknopte geschiedenis van de geneeskunde, weetjes en een woordenlijst. Door het boek heen worden de adressen van relevante en voor de doelgroep begrijpelijke websites gegeven. Het taalgebruik is niet altijd even duidelijk voor deze leeftijdgroep, doordat er veel jargon is gebruikt dat niet direct wordt uitgelegd. Wat met betrekking tot de inhoud opvalt, is de geringe aandacht voor de voortplantingsorganen. Handig naslagwerk voor spreekbeurten e.d. voor kinderen vanaf ca. 12 jaar. Met register.

Over Richard Walker

James Lafayette Tarver, Sr. (Del Rio, 15 maart 1916 – Grand Prairie, 7 augustus 1976) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en trompettist. Voor bepaalde werken gebruikte hij ook het pseudoniem Richard Walker.

Biografie

Tarver studeerde aan het Sul Ross State University-Rio Grande College in Del Rio (Texas), aan het Texas Tech University in Lubbock en aan het Southwest Conservatory of Music in Fountain Valley (Californië). Als trompettist speelde hij in verscheidene dans- militair- en symfonieorkesten mee. In El Paso werd hij muziekpedagoog.

Als componist schreef hij vooral voor harmonieorkesten.

Composities

Werken voor harmonieorkest

  • 1949 Western Plains, ouverture
  • 1950 Little Colonel, ouverture
  • 1950 Plantation Memories, Rhapsodie
  • 1951 Sun Carnival, ou…Lees verder op Wikipedia