Daisy
Nederlands

De ontdekking van Fleur

Reine De Pelseneer (auteur), Andy Delmé (verteller)
+1
De ontdekking van Fleur
×
De ontdekking van Fleur De ontdekking van Fleur
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Fleur en haar familie verhuizen van de stad naar het platteland. Daar valt volgens Fleur niets te beleven. Haar leeftijdsgenootje Sam heeft alleen interesse in schapen. Dan ontdekt Fleur een schriftje in haar kamer. Het is van ene Nena.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De ontdekking van Fleur
Auteur
Reine De Pelseneer
Verteller
Andy Delmé  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
1:50
Oorspr. uitgever
Abimo
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Omdat haar ouders ervan dromen in het groen te leven, verhuist de stadse Fleur (9, ik-figuur) tegen haar zin met haar ouders naar een klein dorpje op het platteland. Er is niks te beleven, met alleen de saaie buurjongen Sam om mee op te trekken. Dan vindt ze een opschrijfboekje van de vorige bewoonster, met een geheimzinnige plattegrond. Omdat ze het geheim van Nena wil ontrafelen, sluit ze een moeizame vriendschap met Sam en leert ze haar nieuwe omgeving kennen, waardoor het gemis van haar oude leven vrij snel lijkt te zijn vergeten. De auteur heeft een prettige verteltoon, geeft warme beschrijvingen van het gezinsleven, met vrolijke, alledaagse gebeurtenissen en grappige observaties, zoals van Fleurs moeder die ontdekt dat het werkelijke leven op het platteland toch niet zo romantisch is. De tekst wordt afgewisseld met veel kleine, eenvoudige zwart-witillustraties die het verhaal ondersteunen. AVI-M5. Aardig verhaal voor vooral meisjes vanaf ca. 8 jaar.

De ontdekking van Fleur

Fleur verhuist samen met haar ouders en zusje naar het platteland. Haar ouders verlangden naar meer natuur en ruimte, een grote tuin waarin ze groenten kunnen kweken en bijen houden. Fleur vindt het maar een saaie bedoening en ze mist haar boeiende activiteiten en kameraadjes in de stad. In haar buurt woont enkel de boerenzoon Sam, die haar veeleer op afstand houdt. Sams leven is volledig gericht op de boerderij. Hij helpt veel en is graag bij de schapen. Maar dan ontdekt Fleur in haar kamer een schriftje van een zekere Nena. In dit dagboek leest ze dat Sam en Nena erg goed bevriend waren. Ze hadden samen een hut in het bos en door de plotse verhuizing van haar ouders heeft Nena geen afscheid kunnen nemen van Sam. Fleur merkt dat Sam hierdoor diep ontgoocheld is en geen nieuwe vriendschap wil. Er ontwikkelt zich, na meerdere misverstanden, geleidelijk een diepe vriendschapsband tussen hen beiden en Fleur ontdekt ook dat het buitenleven best boeiend kan zijn.
Een sober verhaal wa…Lees verder