Boek
Engels

Engels voor zelfstudie

Prue Gargano (auteur), Johan G. Zonnenberg (auteur)
Cursus voor beginners; met audio-cd's.
Titel
Engels voor zelfstudie / Prue Gargano en Johan Zonnenberg
Auteur
Prue Gargano Johan G. Zonnenberg
Taal
Engels
Editie
5de dr.
Uitgever
Houten: Prisma, 2011
277 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Taalcursus Engels, raadpleging in het Nederlands
ISBN
9789049105815 (set)

Besprekingen

De zelfstudiemethode die in deze 'taaltraining' gehanteerd wordt, is geschikt voor beginners, maar vormt ook een uitstekende herhaling en uitbreiding voor wie al praktische kennis van het Engels heeft. Het oefent de vier taalvaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Bij dit leerboek worden twee cd's geleverd, waarop de teksten van de cursus staan, ingelezen door native speakers.

Elke les in dit boek bestaat uit lees- en luisterteksten in de vorm van dialogen, vertalingen van die teksten, oefeningen bij de dialogen, lijstjes met woorden en uitdrukkingen, grammatica-uitleg met oefeningen en gespreksopdrachten. De antwoorden bij de oefeningen en de gesprekstaken zijn achterin het boek opgenomen, net als een lijst met onregelmatige werkwoorden, een lijst met taalfuncties (bv. hoe informeer je naar iets of klaag je over iets), een grammatica-register en een alfabetische woordenlijst Engels-Nederlands.

De semantische context van de dialoogjes is harmonieus opgebouw…Lees verder
Een leerboek voor zelfstudie van de Engelse taal, voor wie al “een beetje” Engels kent. De vier taalvaardigheden worden geoefend, de luistervaardigheid aan de hand van twee cd’s met dialogen uit het boek, mooi ingesproken door native speakers. Volgens de auteurs bereikt de student aan het einde van het boek de kerndoelen voor Engels van de basisvorming (niveau A2/B1), maar deze worden niet nader gespecificeerd. Elke les bestaat uit lees- en luisterteksten (met complete Nederlandse vertalingen), oefeningen, woordenlijsten en grammatica-uitleg. Achter in het boek staan antwoorden op de oefeningen, plus een lijst onregelmatige werkwoorden en een beknopte woordenlijst. Het boek lijkt heel aantrekkelijk voor zelfstudie omdat de teksten - over een echtpaar dat op reis gaat en allerlei tegenslag ontmoet - boeiend en grappig zijn, maar het beginniveau is niet voor beginners. De beknopte grammaticale uitleg is juist. Het boek staat barstensvol informatie en oefening in een vrij klein schreeflo…Lees verder