Boek
Nederlands

De opkomst van Negen

Pittacus Lore (auteur), Aldert Geerlings (vertaler)
+1
De opkomst van Negen
×
De opkomst van Negen De opkomst van Negen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Negen aliens van de planeet Loriën verschuilen zich op Aarde. Gescheiden van elkaar bereiden ze zich voor op het gevecht met Mogadoren. Nummer Zes vertrekt naar Spanje om Zeven te zoeken en treft daar een tiende alien aan, een jong meisje dat van Loriën ontsnapte.
Titel
De opkomst van Negen
Auteur
Pittacus Lore
Vertaler
Aldert Geerlings
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rise of nine
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
300 p.
ISBN
9789400502079 (paperback)

Besprekingen

De opkomst van Negen is het derde deel in de sciencefictionreeks van Pittacus Lore. Negen maakt deel uit van de Garde, tien aliens van de planeet Loriën. De Loriërs moeten de Aarde redden van de Mogadoren, een vijandig alienvolk dat heer en meester wil worden van het heelal. In dit deel gaan Negen en Vier samen op pad in Noord-Amerika. Zes, Zeven en Ella (nummer Tien) reizen, samen met Ella’s Cêpaan Crayton, naar India om op zoek te gaan naar Acht, die zich schuil zou houden in de bergen. Hoe sneller ze verenigd zijn, hoe sterker ze kunnen worden voor de eindstrijd tegen Setrákus Ra, de machtigste Mogadoor. Als Acht zijn vrienden wil teleporteren naar New-Mexico, worden ze aangevallen door Mogadoren, een aanval die niet iedereen overleeft. Zes wordt in New-Mexico gevangengenomen door de FBI, waar ze ook uitgedaagd wordt voor een tweegevecht met Setrákus Ra. Gelukkig komen de andere leden van de Garde haar te hulp.
De opkomst van Negen is pure sciencefiction. De Lor…Lees verder
De zeven jongeren van de planeet Loriën die op aarde leven, moeten hun vijand Setrákus Ra, van de planeet Mogador, overwinnen. De meiden, die Nummer Zes, Zeven en Tien heten, gaan naar India om Nummer Acht te zoeken. Nummer Vier en Nummer Negen blijven in de VS en zoeken hun menselijke vrienden Sarah en Sam. De Mogadoren jagen op de jongeren en werken daarbij samen met de FBI, omdat die denkt dat ze een bedreiging voor de aarde vormen. De jongeren ontwikkelen hun erfgaven, zoals telekinese, helende vermogens en telepathie. Daardoor kunnen zij zich verweren tegen de Mogadoren. Ze willen bij elkaar komen door teleporteren, de erfgave van Nummer Acht, om hun aartsvijand te verslaan. Het ik-perspectief varieert en boven elk hoofdstuk staat de naam van de persoon die vertelt. Prettig leesbaar door heldere bladspiegel en ruim lettertype. Het verhaal lijkt op een gewelddadige actiefilm met een overdaad aan krakende ribben, neerstortende helikopters en gedode soldaten. De slotscène is gruweli…Lees verder