Makkelijk lezen
Nederlands

Gevaar aan de Waterkant

Peter Vervloed (auteur), Peter Van Harmelen (illustrator)
+1
Gevaar aan de Waterkant
×
Gevaar aan de Waterkant Gevaar aan de Waterkant
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Surinaamse Sigi ontmoet een zwerver in een verlaten huis. De man lijkt meer over hem te weten. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E6, AVI 6
Titel
Gevaar aan de Waterkant
Auteur
Peter Vervloed
Illustrator
Peter Van Harmelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
59 p. : ill.
ISBN
9789048710539 (hardback)

Besprekingen

Het verhaal speelt in Suriname. Bij toeval ontmoet Sigi, die alleen met zijn moeder woont, een zwerver in een verlaten huis. De man lijkt meer over hem te weten. Wanneer Sigi naar het huis teruggaat, wordt de man met een pistool bedreigd vanwege zijn drugsverleden. Samen met zijn vrienden helpt Sigi hem te ontkomen. Deel in de al lang lopende serie 'Zoeklicht'* voor moeilijk lezenden die jaarlijks aangevuld wordt met nieuwe titels. Het vermelde thema is 'avontuur'. De tekst is rechts niet uigelijnd, AVI-E6. Het verhaal is erg onwaarschijnlijk. Waarom zou Sigi al zijn spaargeld spenderen aan de vlucht van de man nog voordat hij weet dat het zijn vader is? Dit laatste is helemaal wel erg toevallig. Het einde is wensvervullend: Sigi heeft zijn vader terug, die bovendien zijn leven gebeterd heeft. Met acht aantrekkelijke paginagrote zwart-witte pentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Peter Vervloed

Peter Vervloed (Schoonhoven, 3 mei 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijver en leerkracht.

Biografie

Jeugd en opleiding

Peter Vervloed werd geboren aan de Schapenstraat te Schoonhoven. Na de middelbare school bezocht hij de pabo, waar hij een opleiding volgde tot leerkracht. Hierna studeerde hij nog enkele jaren muziek en MO-Nederlands.

Loopbaan

Vervloed signeerde in 1986 zijn eerste boek De kris danst. Omdat zijn schoonvader van Indonesische afkomst was, wist hij veel over dit land te vertellen en begon hij hier ook boeken over te schrijven. Vervloed is tevens werkzaam als parttime-leraar op een basisschool en geeft regelmatig lezingen in bibliotheken. In 2002 ontving hij in de openbare bibliotheek van Haarlem de "Makkelijk Lezen Trofee". Hij werkt veel samen met illustratoren als Roelof van der Schans, Peter Fitz Verploegh, Ja…Lees verder op Wikipedia