Boek
Nederlands
Adviezen aan ouders betreffende het praten en communiceren van en met hun kind.
Titel
Praten
Auteur
Peter Adriaenssens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
119 p.
ISBN
9789020980516 (paperback)

Besprekingen

Gidsje voor ouders met informatie, tips en raadgevingen over praten en communiceren met je kind. De auteur legt uit waarover ouders en kinderen wel en niet praten met elkaar en waarom. Verder besteedt hij aandacht aan wat er omgaat in het hoofd van het kind, hoe baby's leren praten, het belang van praten en hoe je je kind daarbij kunt helpen en hoe je het beste met kinderen van verschillende leeftijden (kleuters, basisschoolkinderen, pubers) kunt communiceren. Verder aandacht voor luisteren en vertrouwen, onderhandelen, praten over incidenten, seks enzovoort. Tot slot nog een hoofdstukje met raadgevingen voor mensen die beroepshalve veel met kinderen te maken hebben. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd en is voorzien van voorbeelden, suggesties en tips. Vlotgeschreven, praktisch boekje met kleurenfoto's. Van deze Belgische kinder- en jeugdpsychiater verscheen eerder 'Mijn kind is bang (en ik ook) : opvoeden tot weerbaarheid' (1997)*. Deeltje uit de reeks 'Lannoo helpkids' waarin…Lees verder

Over Peter Adriaenssens

CC BY 2.5 - Foto van/door Steven Fruitsmaak

Peter Frans Ghislain Adriaenssens (Wilrijk, 3 september 1954) is Belgisch kinder- en jeugdpsychiater, en deeltijds hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij directeur van het Vertrouwenscentrum kindermishandeling van Vlaams-Brabant en Kliniekhoofd kinderpsychiatrie Universitair Ziekenhuis Leuven (UZ Leuven).

Bibliografie

Hij is tevens auteur van verschillende artikelen, verhandelingen en boeken (meestal uitgegeven bij Lannoo over jongeren en opvoeding)

  • Opvoeden is een groeiproces - wegwijzer voor vaders en moeders (1995)
  • Mijn kind is bang en ik ook - opvoeden tot weerbaarheid (1997)
  • Van hieraf mag je gaan - over opvoeden van tieners (1998)
  • Tien manieren om je ouders te versieren - succesvol onderhandelen met je ouders (2000)
  • Opvoeden tot weerbare kwetsbaarheid (2000)
  • Praten met je tiener: de stap van dis…Lees verder op Wikipedia