Boek
Nederlands

Big gaat zwemmen

Pauline Oud (auteur)
+1
Big gaat zwemmen
×
Big gaat zwemmen Big gaat zwemmen

Big gaat zwemmen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Big maakt zich klaar om met Schaap te gaan zwemmen. Hij pakt zijn pet, handdoek, zonnebrandcrème en zonnebril. Schaap duikt meteen in het water, maar Big treuzelt. Hij keert steeds terug om iets op te halen: zijn zwemband, duikbril, luchtbed… Met vragen voor de lezer.
Onderwerp
Zwemmen
Titel
Big gaat zwemmen
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789044817751 (hardback)

Besprekingen

Op een warme zomerdag heeft Big een plan: hij gaat zwemmen! Schaap gaat mee, en later komen Muis en Mol er ook aan. Schaap, Muis en Mol zijn al snel aan het zwemmen, maar Big bedenkt steeds iets wat hij vergeten is en loopt zo heel wat keren naar huis en weer terug. Zijn vriendjes vragen zich af of hij zwemmen misschien eng vindt? Als Mol Big per ongeluk nat spettert, gaat Big boos en verdrietig naar huis. Zijn vriendjes gaan hem achterna om hem te troosten, maar wat zien ze dan? De illustraties, gemaakt op een achtergrond van verschillende soorten papier, ogen zacht, zijn veelal omlijnd en de dieren hebben expressieve snuitjes. In de tekst zijn de dierennamen in schrijfletters aaneengeschreven, zodat beginnende lezers ze makkelijk zullen herkennen. Aan de hand van dit prentenboek kan met kinderen over watervrees gepraat worden. Op de achterste, geïllustreerde schutbladen staan daartoe een aantal vragen, zoals ‘Wat vind jij leuk aan zwemmen?’ en ‘Vindt Big zwemmen leuk, denk je?’ In v…Lees verder

Big gaat zwemmen

'Big gaat zwemmen' is een eenvoudig kinderboek voor kinderen vanaf drie jaar. Big heeft het erg warm. Hij nodigt Schaap uit om te gaan zwemmen en eenmaal bij de vijver komen ook de andere vriendjes er bij. Alleen Big is nog niet in het water. Hij heeft telkens een excuus: zijn zwemband halen, een luchtbed halen, een duikbril halen, … Tot hij aan de rand van het water staat en helemaal wordt nat gespat. Dat maakt Big boos want het water is koud en nat. Hij besluit thuis in bad te gaan. Dat vindt hij veel leuker! En zijn vriendjes zijn blij dat Big nu ook een manier heeft gevonden om te zwemmen.
De tekeningen zijn duidelijk en hebben vrolijke zachte kleuren. Ze bevatten weinig details en zijn op zich ook niet zo bijzonder. Wel leuk zijn de vragen op het laatste schutblad. Tof om nog eens na te praten over het boek en eens te babbelen met je kind(eren) over zwemmen.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia