Boek
Nederlands

Handboekje voor op het potje gaan

Paule Battault (auteur), Anouk Ricard (illustrator), Lidewij van den Berg (vertaler)
Waarom moet je eigenlijk op het potje? Gewoon: omdat luiers niet meer passen als je groot wordt, en omdat de wc nog te hoog is voor kleine kinderen. Kijk maar mee, dan begrijp je het wel. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met grappige, stripachtige tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Handboekje voor op het potje gaan
Auteur
Paule Battault
Illustrator
Anouk Ricard
Vertaler
Lidewij van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Petit manuel pour aller sur le pot
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Boycott, 2021
[14] p. : ill.
ISBN
9789492986320 (hardback)

Besprekingen

Dit handzame, vierkante, educatieve prentenboekje van hardkarton met afgeronde hoeken neemt de peuter bij de hand om zindelijk te worden. Met behulp van grappige tekeningen van mensen met dierenhoofden vertelt het heel rechttoe rechtaan dat iedereen naar de wc moet en dat baby’s daarom luiers dragen. Als je groot wordt draag je een onderbroek, dan ga je naar de wc. Ben je daarvoor nog te klein, dan is het potje er. Daarin iets doen maakt papa en mama blij. De tekst van één of twee regels staat onder, boven of in de tekeningen, waarvoor soms een pastelkleurige achtergrond is gebruikt. De humoristische tekeningen waarop veel te zien is, visualiseren de tekst prima. Mooi uitgevoerd in rustige kleuren en met grappige, stoere tekeningen. De titel sluit aan bij de feitelijke, droogkomische manier waarop alles wordt uitgelegd. Voor ouders en peuters vanaf ca. 2 jaar.

Handboekje voor op het potje gaan

Zonder luiers is het leven mooier. Je rent harder, je springt hoger ... En je ruikt lekker! Peuters denken daar nog anders over. Om ze voor te bereiden op het zindelijk worden is er nu dit handboekje, dat hen helpt bij deze grote plons!Op het potje gaan verloopt voor iedere peuter anders. Voor sommigen gaat het vlotjes, voor anderen is het een langdurig proces ... Mama en papa volgen op het ritme van hun kleine spruit. Over het onderwerp zijn dan ook al ontelbaar veel boekjes verschenen. Stuk voor stuk proberen ze de peuter ervan te overtuigen het potje te gebruiken. Na de succesvolle handleiding voor het slapen gaan, waagden ook Battault en Ricard zich eraan. Het resultaat is een no nonsense boekje dat de peuter uitlegt waarom je nu eigenlijk echt van die pamper af moet geraken. Het geheel leest bijna als een ietwat saaie, to-the-point handleiding. Battault spreekt de peuter rechtstreeks aan en legt in korte, duidelijke zinnen uit wat er gebeurt als je …Lees verder