Boek
Nederlands

De vampierclub

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Twee broers spelen voor vampier. Ze maken Lot bang. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
De vampierclub / Paul Van Loon ; tek. door Hugo van Look
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2004
36 p. : ill.
ISBN
90-258-4579-7

Besprekingen

Kees en Gijs doen alsof ze vampiers zijn. In die gedaante maken ze iedereen bang, maar Lot niet, die slaat letterlijk terug. Dat nemen Kees en Gijs niet en daarom besluiten ze Hugo in te schakelen. Zelfs die kan Lot niet op stang jagen...

Het verhaal over Kees en Gijs is geschreven voor lezertjes met leesniveau AVI 4. Spanning en humor zijn in voldoende mate aanwezig zodat dit boekje jonge kinderen kan boeien. De vertelstijl is vlot en het vertelritme ligt voldoende hoog. Bovendien stimuleert het open einde de fantasie van de lezer, want hier blijft de vraag of Hugo misschien een echte vampier is, onbeantwoord. Geschikt als tussendoortje in de leeshoek... [Sofie De Jonckheere]
Twee broertjes spelen voor vampier. Vooral Lot jagen ze de stuipen op het lijf. Maar Lot wapent zich. Dan verschijnt Hugo. Is hij een verklede man of een echte vampier? Met die vraag blijft ook de lezer achter, hoewel.... Het verhaal is spannend: griezelig en toch veilig. De stijl is vlot en aantrekkelijk; er zijn veel dialogen. De zwartwitillustraties passen prima bij de tekst. Het omslag is in kleur en sfeervol. Geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar, eventueel voorlezen aan wat jongere kinderen.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties