Boek
Nederlands

De sprookjessprokkelaar

Paul van Loon (auteur), Laurentien (auteur), Efteling (illustrator)
+1
De sprookjessprokkelaar
×
De sprookjessprokkelaar De sprookjessprokkelaar
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als opa Anders vertelt over een verlaten kasteel met een sprookjesbibliotheek, gaat Sterre op zoek. In de bibliotheek treft zij duizenden boeken aan. In het dorp vertelt zij deze verhalen door. Maar dan verschijnt er een heks. vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De sprookjessprokkelaar
Auteur
Paul van Loon 1955- Laurentien (prinses van Nederland)
Illustrator
Efteling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
73 p. : ill.
ISBN
9789025866655 (hardback)

Besprekingen

Als opa Anders het verhaal vertelt over een verlaten kasteel met de sprookjesbibliotheek, gaat Sterre op zoek. In de bibliotheek treft zij duizenden boeken aan. In het dorp vertelt zij deze verhalen door en iedereen is blij. Totdat een heks een vloek uitspreekt en de verhalen lijken op te drogen. Maar dan toont opa Anders zijn ware gedaante. Prachtig sprookje (co-auteur is prinses Laurentien die al jaren vecht tegen laaggeletterdheid) met alle bekende ingrediënten als een verlaten kasteel, betoverde takken, heksen, de heksenvloek en het gelukkige einde rond het gegeven dat boeken en verhalen iedereen een enorme wereld van plezier en avonturen kunnen schenken. De sprookjesachtige, vaak paginagrote prenten zijn op Efteling-achtige wijze neergezet op een rustige bladspiegel. Goed te volgen teksten op mooi papier zorgen voor een bijzondere uitgave waar kinderen zeker van zullen smullen. Niet enkel het verhaal is aansprekend, ook de hoofdpersonen sluiten aan bij de fantasiewereld van de do…Lees verder

De Sprookjessprokkelaar

Sterre woont bij haar opa in de buurt van een mysterieus kasteel, kasteel Libersteyn. De leesgekke Sterre heeft maar één boek, dat ze uiteraard al stukgelezen heeft. Maar gelukkig is er in dat kasteel ook een sprookjesbibliotheek. Haar opa gaat regelmatig hout sprokkelen om naar het lege kasteel te brengen, ook al weet hij dat daar ooit spannende dingen gebeurden en de bewoners al lange tijd verdwenen zijn. Hij vertelt haar dat ze zelf op zoek moet naar de juiste deur van die bibliotheek. Vreemd dat een opa zijn enige kleinkind op pad stuurt naar een kasteel waar ze dan vervolgens op goed geluk deuren mag gaan openen. Sterre komt na elke poging terug naar huis en gelukkig komt er na twee pogingen schot in de zaak, want dit dreigde de boel serieus te gaan vertragen. Sterre komt in een wondelijke bibliotheek terecht (je hoort bijna Disneymuziek op de achtergrond) en leest zich bijna te pletter. Vervolgens trekt ze naar het dorp om daar haar verhalen aan de bewoners te vertellen. Dat gaa…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia