Boek
Nederlands

Normandië Oost

+1
Normandië Oost
×
Normandië Oost Normandië Oost

Normandië Oost

De onmisbare gids voor echte trotters Een must voor elke reiziger - die Normandië Oost echt wil beleven - die wil weten waar hij wel en niet moet zijn - die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt - die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal - die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee
Titel
Normandië Oost
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Normandie
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
239 p. : ill.
ISBN
9789020972047 (paperback)

Besprekingen

Wie zich grondig wil informeren over Normandië, kan niet zonder de reisgidsen van ‘Trotter’. Het concept van de ‘Trotter’-reeks is welomschreven: een boek maken ‘van reizigers voor reizigers’. Dit betekent veel praktische informatie en overzichtelijke kaarten van regio's en steden. Het houdt meteen ook in dat de liefhebber van korte praatjes bij prachtige plaatjes hier aan het verkeerde adres is. Dat er zo sterk op de kracht van het woord wordt vertrouwd, heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de ‘Trotter’-reeks een bewerking is van een Franse reeks reisboeken van uitgeverij Hachette: ‘Le guide du routard’.
De auteurs hebben een goede pen en weten hun verhalen bijzonder boeiend te houden. Ook in de algemene hoofdstukken slagen ze erin om altijd pertinente zaken te vertellen. Een niet geringe prestatie, want zo'n obligate hoofdstukjes dreigen wel eens te verzanden in platitudes of bladvulsel. Dat is hier duidelijk niet het geval; alles blijft to the point.
Men is…Lees verder
Normandië is een ideale en nabije vakantiebestemming met prachtige zandstranden, groene weiden, culinaire specialiteiten en een historische rijkdom. Deze handige en zeer informatieve Trottergids voor het oosten van Normandië met de departementen Seine-Maritime en Eure, begint met algemene gegevens over geschiedenis, natuur, architectuur en literatuur en behandelt daarna de voornaamste bezienswaardige steden zoals Rouen, Etretat, le Havre en Giverny. In de beste Trotter-traditie is er voor een breed publiek veel culturele informatie, maar ook zijn er nuttige tips over zaken als eten en slapen, winkelen, marktdagen en stranden. Zwart-witplattegrondjes garanderen een snelle oriëntatie en er zijn veel kadertjes met wetenswaardigheden en anekdotes. Geen foto's; wel een register. Kleine letter.