Boek
Nederlands

Naar de markt

Noëlle Smit (illustrator)
+1
Naar de markt
×
Naar de markt Naar de markt
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kaat gaat met haar moeder naar de markt. Ze heeft haar eigen mandje mee en ook de hond is erbij. Wat gaan ze met al die gekochte boodschappen en spullen doen? Tekstloos prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Naar de markt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789045118741 (hardback)

Besprekingen

Kaat gaat met haar moeder naar de markt. Ze heeft haar eigen rode mandje mee en ook de hond is erbij. Kaats moeder koopt bloemen, brood, een jurk en een mooi kleed. Wat gaan ze met al die boodschappen en spullen doen? In dit tekstloze prentenboek volgt de lezer Kaat die haar mandje bij een kraampje laat staan en een mevrouw helpt met haar gevallen sinaasappelen. De verhaallijnen zijn niet zo sterk als in de tekstloze prentenboeken van Susanne Rotraut Berner of Thé Tjong-Khing, maar desondanks valt er genoeg te zien en bespreken. Noëlle Smit brengt de markt in een verscheidenheid aan vormen, kleuren en patronen prachtig tot leven. Dat begint al op de schutbladen waar de parasols die bij de marktkramen horen, van boven te bewonderen zijn, plat als vouwblaadjes. Op de openingsprent met het marktplein, vol huizen, bomen en kraampjes, versmelten de vormen met elkaar tot een mooie eenheid. En op de prenten die volgen, komen er meer beeldpatronen bij: via de bezoekers van de markt en via de …Lees verder

Over Noëlle Smit

Noëlle Smit (Alkmaar, 28 september 1972) is een freelance-illustrator.

Loopbaan

Smit volgde een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij aanvankelijk koos voor grafisch vormgeven en daarna de overstap maakte naar illustratieve vormgeving. Sinds het afronden van haar studie in 1999 is zij werkzaam als freelance-illustrator. Sindsdien zijn er vele kinderboeken met illustraties van haar verschenen.

Haar prentenboeken verschenen bij verschillende uitgeverijen en werden vertaald in meer dan tien talen.

Bibliografie

  • De peperdans van Panzibas (Harm de Jonge)
  • De liefste vraag (Harm de Jonge)
  • Het vliegfeest (Harm de Jonge)
  • Supervrienden (Fiona Rempt)
  • Kampioenen (Fiona Rempt)
  • Eén muisje kan geen optocht zijn (Lida Dykstra)
  • De wedstrijd (Sanne de Bakker)Lees verder op Wikipedia