Boek
Nederlands

Dat klinkt als muziek in mijn oren

Nanda Roep (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)

Dat klinkt als muziek in mijn oren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Anouk is zo vrolijk dat ze de hele dag muziek wil maken en dansen, maar haar familie wordt er stapelgek van. Prentenboek met vrolijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
Lawaai, PRENT-ZIZO : Muziek
Titel
Dat klinkt als muziek in mijn oren / Nanda Roep ; tek. van Barbara de Wolf
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-276-7893-6

Besprekingen

Anouk is een vrolijke kleuter die wil dansen, zingen en muziek maken. Het probleem is echter dat haar huisgenoten haar veel te wild vinden en haar voortdurend tot stilte manen en zelfs wegsturen. Steeds vindt Anouk echter een andere manier om door te gaan. Dan ontploffen haar ouders, maar zij doen dat op zo'n bijzondere manier dat iedereen toch weer in de lach schiet. Aantrekkelijk geprijsd deel uit een nieuwe serie heruitgegeven prentenboeken. De eenvoudige tekst is soms op rijm, de zinnen zijn kort maar bondig. De kleurige tekeningen met groot afgebeelde figuren die doorlopen over beide pagina's zorgen voor een aantrekkelijk, vrolijk en fleurig boek dat de doelgroep zeker zal aanspreken. Ook al zitten bij de mensfiguren (vooral vader) twee ogen aan een kant van hun gezicht, ze blijven wel herkenbaar. Op de kaft danst Anouk met als achtergrond bladmuziek. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties