Boek
Nederlands

Racisme : stop de pijn

Naima Charkaoui (auteur), Ikrame Kastit (auteur), Rozan Cools (illustrator)
+1
Racisme : stop de pijn
×
Racisme : stop de pijn Racisme : stop de pijn
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Racisme : stop de pijn
Auteur
Naima Charkaoui Ikrame Kastit
Illustrator
Rozan Cools
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2022
228 p. : ill.
ISBN
9789462673618 (paperback)

Besprekingen

In ‘Racisme: stop de pijn’ kunnen kinderen leren wat ze kunnen doen als iemand zich racistisch tegen hen of iemand anders gedraagt, wat voor gevoelens daarbij komen kijken en wat racisme precies is. Met verhalen van kinderen, adviezen en vragenopdrachten. In informatieve en meelevende stijl geschreven. Ikrame Kastit is coördinator van Uit De Marge vzw, steunpunt voor jeugdwerk en jeugdbeleid en vicevoorzitter van de kinderrechtencoalitie. Naima Charkaoui werkt rond mensenrechten en kinderrechten, armoede en ongelijkheid en rond racisme en inclusie. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Naima Charkaoui

Naima Charkaoui (Roeselare, 1978) is een Belgische politicologe die werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Ze gaf leiding aan het Minderhedenforum, het Kinderrechtencommissariaat en sinds 2019 aan de beleidsdienst van 11.11.11.

Biografie

Charkaoui groeide op in Roeselare in een Vlaams-Marokkaans gezin met een zus en twee broers. In 1995 werd haar vader Aziz Charkaoui de eerste Vlaamse schepen van allochtone afkomst. Ze ging politieke en sociale wetenschappen studeren aan Universiteit Gent.

In 2001 werd Charkaoui coördinator van het Minderhedenforum en bleef dertien jaar de spreekbuis voor eender welke etnisch-culturele minderheid in Vlaanderen.

In 2014 werd beleidsadviseur bij het Vlaams Kinderrechtencommissariaat. Begin 2019 publiceerde ze een boek over de impact van het sluipend gif van racisme met focus op jonge slachtoffers. Na het vertrek van kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen werd ze op …Lees verder op Wikipedia