Boek
Nederlands

Daar komt de winter

+1
Daar komt de winter
×
Daar komt de winter Daar komt de winter
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ga mee op een winters avontuur en ontdek allerlei feitjes over het koudste seizoen van het jaar. Met leuke doe-tips. Met gekleurde illustraties. Vanaf 6 jaar.
Onderwerp
Winter
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI 1, AVI 2, AVI 3
Titel
Daar komt de winter
Auteur
Monique van der Zanden
Illustrator
Martine van Nieuwenhuyzen
Taal
Nederlands
Uitgever
Zeist: Christofoor, 2022
31 p. : ill.
ISBN
9789060387450 (hardback)

Besprekingen

Een leren lezen-boek in de natuurserie ‘Verhalenrijk*’. Met ‘Daar komt de winter’ kunnen beginnen de lezers zich al (samen)lezend en experimenterend verwonderen over wat de winter brengt: van sleetje rijden tot de kortste dag, en van warme kleren tot de taal van het de winterse natuur. Beginnende lezers lezen de groot gedrukte teksten, wat meer gevorderde lezers de kleiner gedrukte. Met korte teksten vergelijkbaar met AVI-niveau Start t/m E3 en winterse, kunstzinnige illustraties in kleur. Het boek bevat een link naar een bijbehorende lesbrief voor leerkrachten en (groot)ouders. Vanaf 6 jaar. Monique van der Zanden (1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Daar komt de winter

Daar komt de winter is een informatief boek uit de reeks Verhalenrijk waarin je samen leest, experimenten uitvoert en zo bijleert over de natuur. Het is een combinatie van kleurrijke illustraties en diepgaande teksten, maar dan zonder hoofdletters en met een overzichtelijke indeling. Een poëtisch weetjesboek zou een mooie omschrijving zijn. Want hoe noem je het anders wanneer Koning Winter ons wil meenemen op pad en laat kennismaken met zijn land en zijn dierenvrienden? Bijvoorbeeld: één keer per jaar gaat koning winter op reis. dan komt hij naar ons toe! wat neemt hij mee? een tas? hij neemt wolken mee vol met regen en sneeuw. wat heeft hij aan? een jas? hij draagt een mantel van mist. op zijn hoofd staat een kroon van ijs. zijn adem is heel koud. Kinderen leren dat een 'wak' een gat in het ijs is, dat natte kleren bevriezen als je die buiten laat liggen. Het boek laat je zelf wolken maken met je adem en nog veel mee…Lees verder