Lettertype dyslexie
Nederlands

Juniper

Monica Furlong (auteur)
+1
Juniper
×
Juniper Juniper
In de reeks:
Doran; 1
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Om haar opleiding af te ronden wordt de verwende koningsdochter Juniper naar een tovenares gestuurd. Na afloop moet ze haar krachten meten met een echte heks, om te voorkomen dat het rijk van haar vader verloren gaat. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Titel
Juniper
Auteur
Monica Furlong
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A year and a day
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2022
182 p.
ISBN
9789463245449 (hardback)

Besprekingen

Als afronding van haar opvoeding wordt Juniper, een verwende koningsdochter in middeleeuws Cornwall, voor een jaar naar haar peettante, een wijze tovenares, gestuurd. Daar wordt ze, in een spartaanse en armoedige omgeving, opgeleid tot 'doran', een genezeres met magische krachten. Na haar terugkeer in het kasteel van haar ouders, moet ze, jong als ze is, haar pas verworven krachten meten met een echte heks, die het rijk van haar vader te gronde wil richten. Spannend, inleefbaar verhaal met een uitstekende karaktertekening. Hoewel Juniper een moderne en onafhankelijke geest heeft, wordt de middeleeuwse sfeer goed weergegeven. Gedrukt in lettertype Dyslexie, met vrij volle bladspiegel, waarbij de tekst rechts niet is uitgelijnd. Met paars gekleurd foto-omslag van een maan met ervoor een getekende uil op een tak. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Monica Furlong

Monica Furlong (Harrow, 17 januari 1930 - Umberleigh, 14 januari 2003) was een Engelse jeugdschrijfster.

Leven

Monica Furlong groeide op in Londen en studeerde filosofie en theologie aan de University College London. Ze werkte als journaliste voor de Daily Mail (1961-1968) en was vervolgens producente van religieuze programma's bij de BBC (1974-1978). In 1978 besloot ze zich volledig toe te leggen op het schrijven van boeken. Ze schreef vele boeken voor volwassen, zowel fictie als non-fictie. Monica Furlong is onder andere geïnteresseerd in woestijnen, kluizenaars, magie, psycho-analyse en feminisme. In verband met deze interesses bezocht ze diverse woestijnen en onderzocht aldaar de culturen en reisde naar Australië om zich te verdiepen in de Aboriginals. Voor kinderen schreef ze de trilogie Juniper (A Year And A Day), Heksenkind (Wise Child) en Colman, die zowel in Engeland als Nederland enthousiast ontvangen werd door de pers. Mo…Lees verder op Wikipedia