Boek
Nederlands

Kleur

Modeste Herwig (auteur)
Handleiding voor kleurgebruik in de tuin.
Titel
Kleur
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2003
31 p. : ill.+ kleurenwaaiers
ISBN
90-215-3774-5

Besprekingen

Een vernieuwend boek over het gebruik van kleuren in de tuin. Een kleine inleiding gaat over het gebruik van dit boek, over kleurgebruik, kleurentheorie en voorbeeldborders. De rest van het boek is ingedeeld in kleurenwaaiers. Hiertoe zijn drie stapels naast elkaar liggende waaiers aan een ringband (aan de bovenkant van het boek) vastgemaakt. Als een waaier wordt teruggeslagen, staat daarop de beschrijving van de foto's die daaronder verschijnen. De planten zijn gesorteerd op kleur en elke waaier is verdeeld in drie strips. In de bovenste strip staan de hoogste planten, in de middelste de middelhoge en in de onderste de lage planten. Met enig overleg kan nu een mooie kleurencombinatie gezocht worden van planten, maar dan moet er wel goed op de bloeitijd en de standplaats worden gelet. Beide zijn te vinden bij de symbolen die bij de beschrijving vermeld staan. Bijzonder ideeënboek voor het samenstellen van borders op kleur. Wel een kwetsbaar boek omdat de waaiers aan een ringband beves…Lees verder

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia